Öka läsförståelsen

Diskussioner kring ELF-delen samt ELF-uppgifter
Skriv svar
HästN
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 80
Blev medlem: lör 31 maj, 2014 21:30

Öka läsförståelsen

Inlägg av HästN »

Jag skrev mitt första HP nyligen och enligt tabellerna fick jag totalresultatet 1,4. På min verbala del fick jag 1,0 vilket är den delen jag kan öka mest, framförallt engelskan. Därför vill jag öka min engelska läsförståelse och ja, jag vet att jag måste läsa mycket på engelska framöver.
Det jag undrar är hur mycket bör jag läsa om dagen? Räcker en kvart/dag att läsa artiklar från economist.com och samtidigt slå upp alla de ord jag inte kan? Att läsa skönlitteratur känns inte lika effektivt som att läsa tidningsartiklar då de texter som dyker upp på HP är oftast tidningsartiklar.

Jag fick 9/20 på engelska delen den här gången. Målet är att öka till minst 12/20 tills vårterminen. Borde det räcka med en kvart om dagen med tanke på att jag studerar Engelska 6 just nu och läser andra året i naturvetenskapliga programmet på gymnasiet?
kilonar
Stammis
Stammis
Inlägg: 151
Blev medlem: lör 08 mar, 2014 14:51

Re: Öka läsförståelsen

Inlägg av kilonar »

Tycker det låter som ett väldigt bra upplägg. Kanske blanda in lite andra nyhetskällor än the economist eftersom det är ganska smalt. Man förbättrar sig oftast mellan första och andra provtillfället så det har du med dig också.
HästN
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 80
Blev medlem: lör 31 maj, 2014 21:30

Re: Öka läsförståelsen

Inlägg av HästN »

kilonar skrev:Tycker det låter som ett väldigt bra upplägg. Kanske blanda in lite andra nyhetskällor än the economist eftersom det är ganska smalt. Man förbättrar sig oftast mellan första och andra provtillfället så det har du med dig också.
Okej tack! Har du gjort en ökning i ELF? Hur mycket höjde du dig och hur plugga du?
kilonar
Stammis
Stammis
Inlägg: 151
Blev medlem: lör 08 mar, 2014 14:51

Re: Öka läsförståelsen

Inlägg av kilonar »

HästN skrev:Okej tack! Har du gjort en ökning i ELF? Hur mycket höjde du dig och hur plugga du?
Höjt mig från 9 poäng på ELF till 18. Läste dock engelska 7 vilket gjorde stor skillnad. Slutade med undertexter på filmer också, vilket jag tror hjälpte mycket. Nyheter varje dag från NYT. Det plus några roliga böcker som "Lord of the flies" och serien "The Wheel of Time".

Sist men inte en ordlista http://www.memrise.com/course/2163/504- ... ial-words/

Lycka till
Socrates
Stammis
Stammis
Inlägg: 117
Blev medlem: ons 05 feb, 2014 14:16

Re: Öka läsförståelsen

Inlägg av Socrates »

Som ett lite extra grädde på moset kan du när du kollar på film/serier ha engelska subtitles då det är läsa du vill bli bättre på.
Användarens profilbild
Endiv2014
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1318
Blev medlem: sön 08 jun, 2014 21:03
Ort: 040

Re: Öka läsförståelsen

Inlägg av Endiv2014 »

Jag gick från

13 -> 14 -> 8 -> 17 utav 20

Jag har inte gjort ett skit för det. Men jag har alltid varit bra på att förstå det jag läser när det kommer till engelskan. Det enda jag gjorde var att läsa 1 artikel på scientific american och 1 artikel på the economist /dag. De svåra orden slog jag visst upp och kollade vad dom betydde, men jag såg inte till att lära mig dom utantill för att koma ihåg vid ett senare skede.

Grejen är den att när det kommer till läsförståelse så är det bra om man kan många ord, men det är inte det som är avgörande om du förstår det du läser eller inte.

På hp proven kör jag mycket med eliminations metoden på de uppgifter jag är osäker på. Då brukar jag oftast stryka två alternativ utav 4 eller 5 för att jag känner att de är långt ifrån det rätta svaret och därmed ökar jag mina chanser för att svara rätt.

Sen när det är två alternativ så blir det lättare att tolka uppgiften och tänka på ett sätt som för mig närmare till det rätt svaret.
MadridistaN
Skriv svar