erials (100) handplockade för- och veder-ord

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
Användarens profilbild
erials
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 82
Blev medlem: tis 27 okt, 2015 0:27

erials (100) handplockade för- och veder-ord

Inlägg av erials »

Hallå gott folk! :D

Efter att inledningsvis ha hyst en viss vedervilja mot alla (fördömda) för- och veder-ord som inte enkelt låter sig inpräntas, finner jag dem nu snarare fascinerande och tilltalande. Därför har jag omsorgsfullt valt ut de jag tycker är viktigast att känna till i kombination med de jag personligen uppskattar lite extra, och församlat dessa i en och samma Memrise-lista. Den tänkte jag nu dela med mig av:
http://www.memrise.com/course/1083931/e ... veder-ord/

Som beskrivningen förtäljer är betydelser och synonymer noggrant excerperade ur framförallt SAOB (Svenska Akademiens ordbok) och SAOL (Svenska Akademiens ordlista). Om någon emellertid skulle ha synpunkter på val (eller icke-val) av synonym(er), så går det bra att skriva det här eller i kursforumet på Memrise.

I skrivande stund består listan av 90 ord och min tanke är att den slutgiltiga versionen ska bestå av i alla fall (och gärna precis) 100 stycken. Jag tänkte därför efterlysa förslag på de sista för- och veder-orden som du tycker förtjänar en plats i listan. Kolla gärna om ordet du tänker föreslå redan finns med, det går att göra en sökning genom att trycka Ctrl-F på tangentborden och sedan skriva in. Slutligen hoppas jag att listan kan vara till nöje och underlätta för den som vill memorera orden inför provet.

Mvh erials 8-)
[HT15] Kvant: 1.10 Verb: 1.10 Tot: 1.10
[VT16] Kvant: 2.00 Verb: 1.50 Tot: 1.75
andähr
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 23
Blev medlem: ons 12 nov, 2008 21:49

Re: erials (100) handplockade för- och veder-ord

Inlägg av andähr »

Tyckte den här va superbra, gick igenom den på ett par timmar :)
Skriv svar