Öva ord i alfabetisk ordning eller slumpmässigt?

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
LordWin
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: sön 03 jan, 2016 2:10

Öva ord i alfabetisk ordning eller slumpmässigt?

Inlägg av LordWin »

Hej!
Det här är mitt första inlägg på hpguidens forum, trots det har jag läst ganska mycket på hemsidan och haft bra nytta av ni bidrar med, så creds till er alla!

Min fråga: Är det någon som kan dela med sig av effektiva metoder när det gäller att öva på ord?För tillfället använder jag mig av memrise med två olika listor. Det jag stör mig på lite är att en av dessa är i alfabetisk ordning. Jag tycker det blir lite för lätt och det kan komma upp alternativ och då vet jag automatiskt att det är den som börjar på exempelvis "b", ibland finns det bara ett alternativ på "b".

Om jag nu skulle vilja göra en lista i slumpmässig ordning, finns det något enkelt sätt att göra det i memrise eller måste jag göra det i excel? :D


Nästa fråga att diskutera är: Föredrar ni att stava svaren, eller är känns det bättre med svarsalternativ? På min andra lista finns har jag alltså inga svarsalternativ, detta tar betydligt längre då man sällan minns exakt vad ordet betyder, men kanske man tjänar på det i längden? Vad säger ni?

Jag siktar mot 100 nya ord per dag, för mycket eller kan man trycka in mer? Är snäppet över normalbegåvad men har mindre bra svenskt ordförråd då jag är tvåspråkig.


PS: Kommer att lägga upp en pluggdagbok EFTER HP om allt går väl denna gång, så att jag kan ge tillbaka till communityn här på HPguiden. Förhoppningsvis kan ni lära er av mina misstag då :)
Rozeya
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 300
Blev medlem: tis 19 nov, 2013 22:27

Re: Öva ord i alfabetisk ordning eller slumpmässigt?

Inlägg av Rozeya »

Hej! På den andra frågan så föredrar jag att skriva orden själv för då kommer jag ihåg dem mycket bättre. Jag vet inte om du har hört om programmet Anki där man kan lägga in ord och där man skriver in orden själv. Där kan man ladda ner memrise listorna, dock har jag inte testat det ännu men ska ge det ett försök senare av pluggperioden.

När det gäller mängden ord så är det ju kvalitet före kvantitet, fast tycker ändå att du borde försöka komma upp i mer ord och se ifall du tycker det är bra eller ej. Så pröva och se annars kan du alltid gå tillbaka och pränta in 100 ord om dagen!
Lycka till!
Skriv svar