Vilket sätt är enklast

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
linush1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: sön 21 dec, 2014 20:16

Vilket sätt är enklast

Inlägg av linush1 »

Hej!
Jag fokuserar mycket på kvantitativa delen, men när man blir trött i huvudet på matten så tänker jag att ord-träning kan vara ett bra istället då. Även så hjälper det ju mycket på MEK också.
Men hur är bäst att träna? Vissa skriver att gå igenom HP guidens ordlistor, men grejen med dem är att när man får rätt på en fråga, så kommer inte ordet upp igen. Då kan man ju inte banka in det i huvudet så man kommer ihåg det? Men sedan så verkar det som orden som finns med där är väldigt bra, om man jämför med Memrise. Men Memrise tycker jag verkar ha ett bra upplägg då frågorna återkommer även fast man fått rätt flera gånger, så att orden verkligen fastnar.
Så hur ska man göra?!
AirFilip
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 149
Blev medlem: lör 02 jul, 2016 18:24

Re: Vilket sätt är enklast

Inlägg av AirFilip »

Jag rekommenderar att du går igenom ordlistorna. Sen när du svarat på ett X antal ord går du igenom svaren och oavsett ifall du fått rätt eller ej så lägger du till ordet i "min uppgiftsgrupp" och så kan du nöta igenom de orden du har problem med flera gånger. Alternativt kan du kolla Guldbollens ordschema, där man nöter igenom ordlistorna fler gånger än 1, den finns i forumet här på HP guiden.
Användarens profilbild
hypea
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 703
Blev medlem: ons 09 nov, 2016 20:16

Re: Vilket sätt är enklast

Inlägg av hypea »

Ja, jag är ju en stor förespråkare för Memrise. Den inbyggda repetitionen är guld värd, likaså möjligheten att göra egna (eller använda andras) mems med bilder, text osv som kan hjälpa en att komma ihåg svåra ord. Jag använder hpg-ordlistorna som test snarare än träning.
Den här listan är väl så nära en komplett ordlista man kommer http://www.memrise.com/course/751065/hp ... -8500-ord/ - gå igenom listorna innan du börjar och ignorera de ord du redan kan, så går det fortare.
She believed she could, so she did.
Skriv svar