Tidsbrist på provpassen

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
Uppsvinget
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 19
Blev medlem: tor 12 jan, 2017 21:00

Tidsbrist på provpassen

Inlägg av Uppsvinget »

Hej! Jag har gjort några gamla prov och märkt att jag ofta drar över 55 minuter, speciellt på den kvantitativa delen där spec XYZ och KVA tar lång tid. Det här är ett problem speciellt på provdagen då jag ofta får chansa på de 3-7 sista uppgifterna. Hur lång tid lägger ni på varje del? Och har ni nåt tips på hur man kan effektivisera tidsåtgången per uppgift?
Tacksam för hjälp! :) :)
Användarens profilbild
hypea
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 703
Blev medlem: ons 09 nov, 2016 20:16

Re: Tidsbrist på provpassen

Inlägg av hypea »

Öva öva öva. Ju säkrare du blir, desto fortare går det och mindre tid går åt till att fundera ut hur uppgiften kan lösas. Om du märker att du fastnar på en uppgift, lämna den då och gå vidare för att lösa uppgifter du kan, så kan du gå tillbaka till den om du får tid över.
She believed she could, so she did.
Uppsvinget
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 19
Blev medlem: tor 12 jan, 2017 21:00

Re: Tidsbrist på provpassen

Inlägg av Uppsvinget »

hypea skrev: tor 09 feb, 2017 22:26 Öva öva öva. Ju säkrare du blir, desto fortare går det och mindre tid går åt till att fundera ut hur uppgiften kan lösas. Om du märker att du fastnar på en uppgift, lämna den då och gå vidare för att lösa uppgifter du kan, så kan du gå tillbaka till den om du får tid över.
Okej låter jättebra, får köra på det! tack!
ruffy
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 6
Blev medlem: lör 01 aug, 2015 20:53

Re: Tidsbrist på provpassen

Inlägg av ruffy »

Uppsvinget skrev: tor 09 feb, 2017 21:46 Hej! Jag har gjort några gamla prov och märkt att jag ofta drar över 55 minuter, speciellt på den kvantitativa delen där spec XYZ och KVA tar lång tid. Det här är ett problem speciellt på provdagen då jag ofta får chansa på de 3-7 sista uppgifterna. Hur lång tid lägger ni på varje del? Och har ni nåt tips på hur man kan effektivisera tidsåtgången per uppgift?
Tacksam för hjälp! :) :)
Hej!
Brukar skriva kva på 25-30 min och ver på 35-40 min ungefär och brukar få bra resultat i slutändan på det. Mitt bästa tips är när det kommer till det kvantitativa att inte göra några uträkningar alls till att börja med men att ringa in alla på vägen som du inte känner av svaret på direkt, exempelvis om 47 i kvadrat eller 2208 är störst vilket exempelvis kom nu i vår och om man inte är oerhört bra på huvudräkning tar det nog några sekunder att lista ut att 47 i kvadrat är 2209. Så gör alla solklara först, sen uträkningar på de svårare, och sen sist en extra titt på diagrammen om tiden finns, för diagram svaren är ju egentligen helt gratis så länge tiden finns. Sen när det kommer till den verbala delen brukar jag skippa den tänkta ordningen och gör istället ord, sen läser jag den kortare och en utav de 2 långa texterna för att sedan hoppa fram och göra meningskompletteringen för att sedan gå tillbaks till läs igen och göra den sista långa texten och sist gör jag det engelska. Brukar tycka det hjälper med koncentrationen då det kan bli lite tradigt och man istället hamnar i en cirkel av omläsning för att man inte orkar med mer. Och sen att bara vara utvilad, mätt och på hugget så gör det en oerhört stor skillnad med.
Skriv svar