Bli VIP-medlem idag eller vänta??

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
eolivia
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: ons 09 aug, 2017 13:23

Bli VIP-medlem idag eller vänta??

Inlägg av eolivia »

Hej !

Funderar på att bli VIP-medlem då det verkar vara det ultimata sättet att plugga till högskoleproven. Nu är det redan augusti och inte skitlångt kvar till provet, är lite sent ute men hade hoppats att jag skulle komma in på utbildningen jag vill gå men står som reserv. (plats nr 11) Ska jag vänta med att bli VIP tills jag vet säkert att jag inte kommer in som reserv eller ska jag bli VIP idag? Tänker att det är nästan 2000kr man ''slösar'' om jag skulle komma in på reserv, samtidigt som klockan tickar och det snart är dags för prov 8O Hur hade ni gjort? och ni som är VIP hinner man plugga på ca en och en halv månad ? behöver inte höja mig jätte mycket, 0,60 är resultatet på de senaste två proven och då pluggade jag ingenting, mitt mål är att få mellan 0,85 - 1,0 på kommande provet, det räcker för att komma in på det jag vill.

Tacksam för svar snabbt!
Användarens profilbild
Ketra
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 164
Blev medlem: mån 28 nov, 2016 22:16

Re: Bli VIP-medlem idag eller vänta??

Inlägg av Ketra »

Personligen skulle jag vänta, når du inte resultatet vid nästa HP kan det vara värt att köra VIP.
Det finns mycket material du kan gå igenom (memrise, DN, gamla prov osv.) så börja med att gå igenom det.
The important thing is not to stop questioning; curiosity has its own reason for existing
Användarens profilbild
empezar
Platinapostare
Platinapostare
Inlägg: 6368
Blev medlem: tis 24 okt, 2006 2:00

Re: Bli VIP-medlem idag eller vänta??

Inlägg av empezar »

Scenario 1: Du kommer in på din utbildning och slösar bort 2000 kr på en utbildning du inte behövde.

Scenario 2: Du kommer inte in på din utbildning och slösar bort ett halvår av ditt liv för att du inte ville riskera att slösa bort 2000 kr.

Scenario 3: Du betalar 2000 kr och når inte ditt önskade resultat, men får två månaders extra träning inför vårens prov, och får således betala 4000 kr för 8 månaders träning i stället för 2000 kr för 6 månaders träning, vilket kanske utgör skillnaden mellan att nå ditt resultat eller inte i vår, och därmed kanske räddar ett halvår av ditt liv vid nästa antagning.

Du skulle kunna räkna på slutlön i ditt yrke (för det är ju lönen strax innan du går i pension som du gör miste om, inte din ingångslön) och räkna bort mellanskillnaden mot vad du får ut per månad nu på vad du nu gör. Sen hittar du på en riskprocent för att du lyckas spara ett halvår av ditt liv tack vare HPGuiden, och tar denna riskprocent och multiplicerar den med lönen du slipper gå miste om. Om denna siffra är högre än 2000 kr så borde du köpa medlemskapet. Innan du börjar räkna så kan jag garantera att det är värt det.

När det är så kort tid kvar till provet så vet du ju också att kostnaden 2000 kr kommer att öka motivationen att plugga. Till vårens prov kan det ju rentav också vara så att du inte kommer plugga fler timmar än du gör nu till höstens prov, och då var ju utbildningen till höstens prov lika mycket värd som utbildningen till vårens prov.
Skriv svar