Reserv vid Uppsala?

För dig som är eller är på väg att bli juridikstuderande
Skriv svar
BerNor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: ons 13 jan, 2016 14:52

Reserv vid Uppsala?

Inlägg av BerNor »

Tja alla!

Skrev högskoleprovet nu i vår och kommer få 1.5. Jag har sökt juristprogrammet vid Uppsala, Stockholm och Örebro universitet, i den ordningen. Första urval vid Uppsala och Stockholm var föregående år 1.55 och andra urvalet var 1.5, så antagligen blir jag reserv vid första urvalet.
Hur goda skulle ni säga att mina chanser är att komma in på andra urvalet? Jag vill inte gärna tacka nej till Örebro för att sedan inte komma in vid vare sig Uppsala eller Stockholm.

Tack på förhand!
gdpr_232903682
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 62
Blev medlem: mån 23 nov, 2015 17:58

Re: Reserv vid Uppsala?

Inlägg av gdpr_232903682 »

Det beror helt och hållet på hur många som kom in på 1,5 och hur många som inte gjorde det. Du behöver inte tacka nej till Örebro för att stå som reserv, du kan tacka ja och ändå vara kvar som reserv till val som är över det du kom in på.
Theodor93
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 289
Blev medlem: fre 12 jul, 2013 15:23

Re: Reserv vid Uppsala?

Inlägg av Theodor93 »

Antagningen kommer ju testa dina val i den prioriterade ordningen. Så du kan fortfarande stå som Reserv vid Uppsala och Stockholm och samtidigt tacka ja till Örebro om du kommer in där vid första urvalet. Om du sedan kommer in i Uppsala eller Stockholm vid andra urvalet så stryks du från Örebro. Så har jag förstått det som iallafall. Lägger in en brasklapp med att jag kan vara helt ute och cykla dock :)
Skriv svar