Bästa sättet att nå sitt mål

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
linush1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: sön 21 dec, 2014 20:16

Bästa sättet att nå sitt mål

Inlägg av linush1 »

Hej! Jag heter Linus och har som mål att komma in på läkarprogrammet i Uppsala.
Jag undrar hur jag ska göra. Med till exempel mattedelen så vet jag inte riktigt, och jag MÅSTE hitta en taktik och fullfölja den. Ena stunden känner jag att jag ska gå igenom matte 1c bok, och även matte 1 på matteboken.se, men grejerna där är för lätta och det blir väldigt tråkigt, vilket gör att jag har svårt att fullfölja det, dessutom med tanke på att jag inte vet hur mycket jag får ut av det. Andra stunden tänker jag att jag bara ska göra massa gamla högskoleprov, och kolla upp frågor jag inte förstår på google osv, men jag vet inte heller om det sättet fungerar bäst. Så hur ska jag göra? Vilken taktik ska jag börja med och köra med fullt ut?

Även med verbala delen, vilken taktik ska jag göra? Jag har svårt med läsförståelse, och hur jag ska träna upp den. Ska jag läsa svåra texter och skriva ner vad de olika delarna i texten handlar om, eller ska jag bara läsa massa svåra texter och hoppas att läsförståelsen följer med?

Jag behöver hjälp för att hitta en taktik som fungerar och fullfölja den!!!!!
nilsshannon
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 6
Blev medlem: sön 29 maj, 2016 19:46

Re: Bästa sättet att nå sitt mål

Inlägg av nilsshannon »

Hej Linus!

Är lite i samma position som dig. Det finns så många olika artiklar och tillvägagångssätt ute på nätet och på den här hemsidan.

Det känns kanske lite som du övertänker det här kanske? Du väger upp olika alternativ, vilket kanske är lite kontraproduktivt om du kollar hur många dagar är kvar ( antar du ska skriva i höst). Att göra något är bättre än inget! Vare sig en matte-uppgift eller läsa en artikel.

För min del så blir detta första gången jag skriver ett högskoleprov. Fick mina betyg översatta (är halv-svensk) och vill höja min chans att söka in. Jag var över medel på matte i skolan i mitt hemland men den första KVA block jag skrev fick jag typ alla fel på när jag testade i Augusti. Nu har jag lyckats höja mig upp till 2.0 på dem flesta gamla. Nu betyder detta inte att jag kommer kamma hem fullpot på provet men du förstår vad jag menar.

Jag har bara rotelärt mig massa uppgifter. Alla är ju likadana...

Lycka till

N
Justitia
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 263
Blev medlem: ons 02 dec, 2015 9:38

Re: Bästa sättet att nå sitt mål

Inlägg av Justitia »

Det bästa du kan göra på matten är att gå igenom Börje Sundvalls Matte 1 videor på Youtube och sedan när du tittat klart på dem göra Matematik 1c boken. Det har hjälpt mig väldigt mycket! NOG och DTK är att göra gamla prov och öva på att hitta strategier som passar dig!

Eftersom det är lite ont om tid är mitt tips på den verbala delen att göra gamla LÄS och ELF prov. På ELF-texterna hittar du alltid svaret i texten. Om du har det tänket i huvudet kommer du att prestera mycket bättre. Något annat du kan göra är att börja läsa ledare och under strecket varje dag. Det hjälper dig att börja läsa snabbare och få mer förståelse för texterna. På ORD och MEK är mitt tips att göra ordlistan http://www.memrise.com/course/370014/or ... -5000-ord/ det brukar komma 14-15 ord från den på varje HP :) Jag brukar repetera 100 ord på Memrise varje dag.

Det här är det som har fungerat bäst för mig. Det varierar från person till person så klart. Men det här är nog det som hade hjälpt dig bäst, speciellt Börje Sundvalls videor, nu när tiden är knapp :)

Lycka till på HP! Och kom ihåg att om du inte fixar det den här gången, så kommer det en ny gång nästa vår. Var inte orolig, det kommer att fixa sig! :)
Skriv svar