Motivation och peppning

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
boorgen
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 10
Blev medlem: mån 06 jun, 2016 14:35

Motivation och peppning

Inlägg av boorgen »

Avsatte dagen för att plugga högskoleprov och det gick inte alls bra. Känner mig väldigt nere då jag börjat tvivla om jag lyckas ta målet och komma in på min utbildning i höst.

Jag vill verkligen så gärna börja plugga nu!

Utbildningen jag vill läsa börjar endast på hösten och jag klarar inte av att vänta ett år till. Har redan väntat i två år och att jag inte kom in förra året var en stor besvikelse. Jag behöver höja mig från 1,15 till 1,4. Har pluggat i en månad nu och tyckte idag att jag inte kommit någonstans. Det är en månad kvar men jag kände av stressen idag. Tänk om jag inte fixar det?

:(
hpmaister
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 103
Blev medlem: ons 19 aug, 2015 19:39

Re: Motivation och peppning

Inlägg av hpmaister »

Jag är också tveksam till om jag lyckats sätta mitt mål detta högskoleprov, men då tänker jag lite grann i följande banor. Ifall jag bara fortsätter plugga så kommer jag bli bättre och bättre och så småningom klarar jag förhoppningsvis att få det resultat jag önskar vilket gör att jag får gå på min drömutbildning. Att det tar lite längre tid kan man trösta sig med genom att tänka på alla de människor som inte har någon möjlighet överhuvudtaget att utbilda sig till vad de vill. Att då behöva vänta lite längre och kämpa lite till gör inte så mycket i det långa loppet så länge jag i slutändan klarar av vad jag har för mål och tillslut får utbilda mig och jobba med vad jag drömmer om.
Användarens profilbild
SofieStudent
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: mån 20 jun, 2016 20:45

Re: Motivation och peppning

Inlägg av SofieStudent »

Hejsan!

Jag tror att många känner lite som du gör just nu. Och sanningen är att det du kan påverka är vad du gör idag och dagarna fram tills provdagen. Den tiden du lägger KOMMER att ge resultat. Och om det inte är det resultatet du behöver eller vill ha så kommer det ett till prov igen. Man får alltid en chans till. Jag tror att det är viktigt att ta en ordentlig paus efter provet helt fri från plugg. Gör något du tycker är roligt där du inte behöver prestera. Ladda upp och sen tar du upp tråden där du slutade. Bestäm hur lång paus du ska ha och ett datum då plugget börjar igen.

Jag brukar tänka att om jag vill det tillräckligt mycket så är det värt varenda sekund du har lägger.
Jag brukar också tänka på hur sjukt galet glad jag kommer bli den dagen jag får besked om att jag är antagen. Tänk själv! Känslan av att allt slit har lönat sig! Och fortsätter du plugga och lära dig nya saker så kommer den dagen.

Rent praktiska tips för att få saker gjorda nu är att klocka dina pass. Sätt mobilen på 55 minuter eller vad du känner känns rimligt och lägg den där du inte når den. Sen kör du tills det ringer och då klockar du din paus.
Sen kan du bestämma hur många pass du ska göra under en dag och sen när du är klar så är du klar och kan göra annat. Och ha rimliga mål istället för att sätta upp för många pass så du bara blir stressad och ineffektiv. Två bra pass är bättre än fem dåliga!


Kämpa på och se till att sova, äta och motionera!
Gurzog
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 107
Blev medlem: mån 19 jan, 2015 20:26

Re: Motivation och peppning

Inlägg av Gurzog »

Det är en rätt stor höjning, kan säga att jag har liknande känslor även fast jag bara behöver höja mig med 0,2. Vilket får mig mer och mer att känna att lägga ned upp till 8 timmar dagligen pga att jag är så djävla nära målet, Helst vill jag inte ha något mer HP alls har gjort det 7 ggr och detta blir min 8:e

oavsett vad som händer så är dina nedlagda timmar inte förgäves, du kommer antagligen ha nytta av kunskaperna du utvecklat.
Användarens profilbild
Superwoman1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 672
Blev medlem: ons 13 maj, 2015 16:59

Re: Motivation och peppning

Inlägg av Superwoman1 »

Denna tråd kom så rätt i tiden, liknande tankar har dominerat för mig idag, och hela dagen har jag intalat mig själv att dessa känslor är normala såhär nära in på provet, och se, jag hade rätt :P

Jag har tänkt att det inte spelar någon roll hur mycket jag sliter från och med nu, det är redan kört ändå.
Men sen läste jag igenom psykologin här på VIP och helt ärligt trodde jag inte det skulle hjälpa, jag förväntade mig en massa klyschor, men 90% av det jag läste var helt nytt tänkande, och det gav mig energi att plugga på riktigt bra idag! Så det är mitt bästa tips till dig!
Champions keep going When they don't have anything left in their tank.
Carmencleo
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 11
Blev medlem: tor 01 jan, 2015 3:01

Re: Motivation och peppning

Inlägg av Carmencleo »

Tack för detta inlägg, vi alla kommer lyckas. GE INTE UPP!
dags för plugg<3
boorgen
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 10
Blev medlem: mån 06 jun, 2016 14:35

Re: Motivation och peppning

Inlägg av boorgen »

Hej igen,

Tack för era svar!! Jag lyckades faktiskt också komma på bättre tankar. Släppte allt plugg igårkväll och satt och kollade på serier resten av kvällen. Det kändes helt hopplöst men när jag faktiskt släppte allting och fick tänka på annat ett tag så blev det ändå bättre.

Gårdagen kändes motig men samtidigt får jag inte glömma bort hur långt jag kommit. Jag har nog aldrig varit så här bra på högskoleprovet. Jag är inte på mitt mål. Men jag är faktiskt påväg dit.

Förra terminen satt jag och pluggade som aldrig förr och tyckte att detta ska bli mitt sista HP. Jag förbättrade mig massor på ORD och MEK och höjde mig med 0,2 poäng på verbala delen. På de tre tidigare proven har jag fått samma resultat. Jag tog inte mitt mål men det var en bra bit på vägen.

Nu är det ett nytt prov på agendan! Och jag som trodde aldrig jag skulle göra det igen. Idag är jag är otroligt glad över den tiden jag la ner till förra provet. Och kanske blir det precis likadant till provet VT17. Och då kommer jag ha nytta av all tid jag lägger ner idag och tiden jag la ner för förra provet.

Och tar jag inte målet den här gånger heller, ja då får det bli så. MEN! Det jag gjort kommer inte vara i onödan.

WE SHALL NOT GIVE UP.
Användarens profilbild
Iman.1998
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1011
Blev medlem: ons 02 nov, 2016 13:31

Re: Motivation och peppning

Inlägg av Iman.1998 »

Jag relaterar till 100%, känner precis samma sak just nu. Jag går sista året gymnasiet och får inte den tiden som krävs för att plugga till högskoleprovet tillräckligt för att kunna nå det jag vill. Jag tänker redan att det är kört och omöjligt att höja mig så pass mycket nu i april,slutat plugga och tappat lite hoppet. Samtidigt så påminner jag mig själv att det kommer flera chanser i framtiden, detta är inte min enda chans. Tänk så också, om du inte får det du vill denna gången så är det värt att vänta ett år till och plugga ännu hårdare. Det spelar inte någon roll när du lyckas, utan det som verkligen räknas är att du lyckades i slutändan! Jag har alla möjliga anledningar för att ge upp på min dröm att komma in till läkarprogrammet men har inte gjort det och kommer aldrig göra det heller. Tänk så också och ge aldrig upp, kämpa hårt!
Skriv svar