Annelis pluggdagbok - mot läkarprogrammet lund!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
reilin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: mån 10 jun, 2013 10:58

Annelis pluggdagbok - mot läkarprogrammet lund!

Inlägg av reilin1 »

NU börjar det!

NU finns inga undanflykter, nu finns inget som säger att det är vettigt att strunta i mina mål! Nästa mål är minst 1,7 på högskoleprovet och den riktiga resan dit börjar IDAG!

Jag har skrivit provet fler gånger än vad jag har koll på men resultatet har inte varit så imponerande. Det finns många anledningar till detta, den största är att det inte har varit prio.1, jag har haft annat jag satt före men nu är det Högskoleprovet och en hälsosam livsstil som ska vara min väg framåt mot mina drömmar!

Jag har haft många tveksamma dagar inför min vilja att bli läkare, för är det verkligen så att lilla jag kan nå dit? Jag jobbar på detta. En sak som har stärkt mig är att jag för 2 år sedan slutade röka, vilket jag ärligt talat aldrig trodde var möjligt, men jag bestämde mig och jag jag gjorde det. Kanske låter löjligt i andras ögon men för mig var detta ett jätte steg. Och det visade att jag kan om jag vill.

Jag är 30 år! Ja jag vet jag är inte ung, men nu är jag redo. Jag har tre barn och ett fjärde som kommer i början på Juni. Familjen har varit prioritet ett för mig. Jag tror på att barnen får en lugn uppväxt i hemmet utan dagis 06.00 till 18.00. Nej jag ville först och främst ge mina barn det jag tror dom behöver. Sen kan jag göra karriär. Och det jag blir lycklig av är mina barn, den glädjen är jag tveksam om den kan bytas ut mot något annat. Stor familj är viktigt för mig, det ger en glädje varje dag. Vi har det inte lätt ekonomiskt, men det kan det bli ändring på i framtiden, en av alla morötter att se fram emot!

Lycka är viktigt, glädje att gå till jobbet och glädjen att komma hem, den är jätte viktig för mig. Jag kan inte jobba med något jag inte utvecklas med, med något som inte ger mig något. Jag vill ha stort utbyte i mitt yrke. Och där tror jag läkare är något för mig, där sätter jag själv gränserna för hur mycket jag vill utvecklas. Jag vill jobba med människor och jag vill ha utmaningar, jag vill inte tappa energin i att lyckas med det jag gör varje dag.

NU vill jag i höst skriva minst 1,7 på högskoleprover för att sedan vara mammaledig innan läkarstudierna sätter igång. Jag har pluggat under alla mina mammaledigheter och vill efter detta provet känna på att ”bara” ha familjen och inget plugg som ”hänger över” mig. Jag har alltid studerat på distans så disciplin finns att plugga hemma, det passar mig utmärkt! Egentligen har jag 2-3 högskoleprov till på mig att göra minst 1,7-1,8 men nu vill jag ge allt inför höstens prov.
Jag har en kandidatexamen i psykologi, som jag har läst helt på distans. Jag har läst matte B-D, Kemi A-B, Fysik A-B och Biologi A-B på distans. Beteendevetare får inga jobb och min plan var från början att starta eget med detta och jobba med psykologiska biten på företag för att öka anställdas prestationer genom att hitta hur dem kan jobba effektivast; genom att trivas och må bra! Men man lär ju sig i livets alla förändringar, jag kom på när barnen kom till världen, att jag kan ju inte jobba dygnet runt, dessutom inte heller satsa så mycket pengar som jag inte heller vet om det kommer ge utdelning. Efter många tankar kring detta och provat en väg in genom ekonomprogrammet, jobbat lite så kom kom jag på att; nu ska jag göra något som 1. Ger mig glädje i yrket. 2. Det ska finnas jobb på arbetsmarknaden, jag vill inte spendera några år i högskolan för att sen stå arbetslös. 3. Jag ska kunna vara flexibel och jobba så mycket som jag känner är bra för mig och familjen. Efter ca 1 års funderande och velande blev det läkare som var högst upp på listan. Min dröm när jag var liten var att bli barnmorska, inte så långt från läkare =)

Så var det bestämt, och jag började läsa upp de kurser som saknades för att ge mig behörighet. Detta blev jag klar med förra sommaren. Sen dess har jag varit gravid igen och tagit hand om vår nu 16 månaders och vår valp, en Newfoundlandshund, som närmar sig 7 månader i skrivande stund. När jag är gravid funkar inte mycket i min kropp, men det är så det är och det är så det får vara! Plugget för ligga lite mer på is när knytet växer i magen. Men sen är det inget som inte kan stoppa mig och det är inget som stoppar mig från att redan nu göra det jag kan åtminstone!


Dom tre senaste proven jag gjort så har jag varit gravid! Det säger mig endel att en höjning nu inte borde vara så svår, men en rejäl höjning kräver stora insatser. De här resultaten låg på resultatsidan;


Provdatum Normerad poäng Antal poäng
2010-04-10 0.80 62
2010-10-23 1.10 74
2011-04-02 1.00 69
2011-10-29 1.10 87
2012-03-31 1.00 82
2012-10-27 1.05 87
2013-10-26 1.25 102

plus årets där jag nog hamnar på 1,1. Sänkte mig på verbala delen. Ett poängs skillnad på kvantitativa delen. När jag höjde mig till 1,25 så hade jag pluggat 2 månader innan det provet, då gick jag igenom en matte A bok och pluggade lite hipp som happ på hpguiden.se. Nu ska det bli struktur deluxe istället!

Nej helt rätt! Jag är inget geni! Men jag har heller inte pluggat mycket inför detta. Alla behöver så klart inte det heller, men jag behöver det. Och så är det! Det är bara att sätta igång! Inga genvägar här inte.

Ska jag sitta här och skämmas för att jag inte är geni från början? Det vore mitt naturliga sätt att hantera det hela, men å andra sidan så gör det inte att jag kommer någonstans heller. Jag kommer dessutom kunna se tillbaka på min insats som kan ge mig styrka när det är tufft på läkarprogrammet och framför allt när det sedan är tufft i yrket. Det kommer det att bli men då är jag också mer van än några andra på att hantera dessa stunder.

Utmaningarna för mig fram till höstens prov ligger i att hitta den rätta tiden på dagen att plugga för min del. Nu är dom två största barnen i skolan fram till 13.30, men då har jag min lille att tänka på, men när han sover middag, då ska jag börja med att lägga tid på Hp provet, sedan gäller det att fortsätta hitta tid där jag kan ha fullt fokus på plugget. Det blir den absolut största utmaningen. Det tillsammans med att ha motivationen uppe under sommaren, då har vi en liten bebis, plus tre barn till som alla kommer vara hemma på sommarlov. Ingen tid där jag är ensam och kan plugga alltså, men jag är övertygad om att tiden går att hitta då med, och en stor anledning till att jag skriver detta är för att jag under sommaren ska kunna ha kvar motivationen till att göra ett bra prov i höst! Jag måste se mina resultat, vad jag har åstadkommit lättillgängligt, så detta blir bra!

Så nu kommer jag till min plan den första månaden. Att jag kommer börja bli mån om min kropps hälsa är inget jag kommer tjata här, vad jag känner nu, men jag lägger upp detta i min planering med, för min egen skull. Hälsan kommer vara av stor betydelse för mig för att jag ska orka ta hand om familjen, hemmet och klara plugget så måste rätt kost och träning få plats i livet. En bra filosofi här är ” Om jag inte ta mig tid till träning nu, så får jag ta mig tid till sjukdom senare i livet” Nog om det nu till planen;

Uppnått föregående veckor; Dricker 1,5 -2 liter vatten / dag, Äter hälsosam ”träningskost” till frukost och mellanmål. Har bytt ris, pasta och potatis till en stor och god sallad vid lunch och middag.

Vecka 15;

Plugg: Börja läsa 30-60 min/ dag svenska texter/artiklar. samtidigt skriva upp ord från dessa som jag inte kan definitionen av.

Hälsa; Skippa onödiga kolhydrater mellan måltiderna, endast äta sådant med måtta 1 gång per vecka och om jag känner för det när jag är på fest/kalas (händer inte ofta ;)).

Vecka 16;

Plugg: lägga på engelsk läsning från tidningen Times samt artiklar på nätet, 30-60 min plus skriva upp ord jag inte kan översätta och/eller definiera.

Hälsa; Påskveckan! Satsar på att upprätthålla mina förra avklarade mål!

Vecka 17;

Plugg; Börja skriva små sammanfattningar av vad jag läst både på engelskan och svenskan. Ställa frågor som: vad handlade texten om, vad var själva poängen med artikeln, vad kom man fram till? osv.

Hälsa: Ta bort kolhydrater i form av vitt mjöl, majsstärkelse och socker från ingredienserna i recepten.

Vecka 18;

Plugg: Gå igenom 50 ord/dag på Hpguiden.se

Hälsa: Föra matdagbok för att se mina eventuella brister. (Gäller bara denna veckan om inget annat skrivs senare.)


Detta är alltså första månadens plan. Min svaghet i den verbala delen är inte tiden på provet, det är enbart förståelsen. Jag kan sitta med 10 min över på detta provpasset. Så krutet läggs på förståelse, så får vi se om det gör något med tidspressen senare.

Med dom här 1591 orden har jag startat min resa mot ett lyckat HP.

Nu kör vi!!!
ramsbe
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 41
Blev medlem: ons 27 feb, 2013 5:35
Ort: Lund

Re: Annelis pluggdagbok - mot läkarprogrammet lund!

Inlägg av ramsbe »

Hej ANNELI

Jag känner på mig nästan att vi har samma skorstorlek :-D

1. jag är 30(dina)+5 (mina) år
2. har 3 ungar +1 vuvve
3. kör LCHF sedan 5 veckor och gått ner 4 kg
4. fortfarande röker men planen att fimpa finns så fort jag har nått min viktmål
5. har gjort 4 HP med ungefär samma resultat 1.15
6.gravid är jag inte men man vet aldrig :-D
7. vill komma in på läkarlinjen i Lund
8. snart börjar jag tränna för jag vill leva ett sundare liv
Var på väg att ge upp drömmen men YXARM och andra snälla själar här på HPGUIDEN har uppmuntrat mig till at fortsätta kämpa.
Nu vill jag köra hård, så mycket jag bara kan(med tanken på att jag har familj som behöver mig) inför höstens hp.

NU, om du vill ha någon att prata med bara ibland eller ofta, om du vill ha kontakt med nån som går i samma skor som du mejla mig gärna på ramoday@hotmail.com och vi kan se hur det utväcklar därifrån.Det skulle göra mig mer än glad :)

Du kan läsa min inläg i forumet här
http://www.hpguiden.se/forumet/topic/11543
reilin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: mån 10 jun, 2013 10:58

Första dagen mot sitt slut!

Inlägg av reilin1 »

Ja då var denna dagen avklarad! Ja jag säger så för att den startade sådär bra med ingen sömn i natt, ledset barn och "gravid kan inte sova" åkomma! Så fick jag i alla fall tre timmars sovtid i förmiddags! tack för det!

Svenska läsning är gjord för i dag! 50 min blev det och 9 ord tillagda i min egna lilla ordlista! "

Ser farm emot morgondagen! Har varit riktigt roligt att läsa DN, SVD, läkartidningen och pedagogiska magasinet!

Hörs igen! :)
reilin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: mån 10 jun, 2013 10:58

Re: Annelis pluggdagbok - mot läkarprogrammet lund!

Inlägg av reilin1 »

ramsbe skrev:Hej ANNELI

Jag känner på mig nästan att vi har samma skorstorlek :-D

1. jag är 30(dina)+5 (mina) år
2. har 3 ungar +1 vuvve
3. kör LCHF sedan 5 veckor och gått ner 4 kg
4. fortfarande röker men planen att fimpa finns så fort jag har nått min viktmål
5. har gjort 4 HP med ungefär samma resultat 1.15
6.gravid är jag inte men man vet aldrig :-D
7. vill komma in på läkarlinjen i Lund
8. snart börjar jag tränna för jag vill leva ett sundare liv
Var på väg att ge upp drömmen men YXARM och andra snälla själar här på HPGUIDEN har uppmuntrat mig till at fortsätta kämpa.
Nu vill jag köra hård, så mycket jag bara kan(med tanken på att jag har familj som behöver mig) inför höstens hp.

NU, om du vill ha någon att prata med bara ibland eller ofta, om du vill ha kontakt med nån som går i samma skor som du mejla mig gärna på ramoday@hotmail.com och vi kan se hur det utväcklar därifrån.Det skulle göra mig mer än glad :)

Du kan läsa min inläg i forumet här
http://www.hpguiden.se/forumet/topic/11543
Hej! Vad kul att du ORKADE läsa mitt inlägg! Ska ta och läsa dina :) Inte fel med fler i samma sits! Vi tar och följer varandras framsteg tycker jag! Det är bara roligt att läsa om hur bra det går för alla. Inspiration är riktigt bra för motivationen!

Tack för ditt inlägg!
reilin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: mån 10 jun, 2013 10:58

dag 2! 199 dagar kvar!

Inlägg av reilin1 »

Idag avslutades kvällen med 75 minuters läsning! Det blev 18 nya medicinska termer som skrevs in i ordlistan. Mycket intressant!!!

Har varit en fullspäckad dag med massor av städning, kompisar på besök sen har det handlats och en sväng till tippen fick det bli med… det behövs av någon anledning ständigt!!!

I morgon kör vi vidare!!!

ursäkta dubbelinlägg!!! jag och forum.. :|
reilin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: mån 10 jun, 2013 10:58

dag 3! 198 dagar kvar!

Inlägg av reilin1 »

Idag har det varit en intensiv studiedag för mig. La många timmar på att gå igenom strategier för LÄS, ELF, MEK och ORD. Så att jag inte missar något nu i början utan får med allt i planeringen. Sedan nu på kvällen har jag läst strax över en timme och 9 nya ord i min ordlista!

Nöjd med dagen! I morgon blir det, förutom allt det vanliga, massa shopping inför dotterns 8 års dag, så då blir det nog bara läsning!

kämpa på därute!
reilin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: mån 10 jun, 2013 10:58

som väntat :)

Inlägg av reilin1 »

Ja idag han jag bara läsa strax över en timme, men att jag han det är ju bra! Något annat finns inte, det ska hinnas med! 5 nya ord blev det med.

Nu är det en god natts sömn som gäller för min del!
reilin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: mån 10 jun, 2013 10:58

vilodag?!

Inlägg av reilin1 »

Min undran är… hur viktigt är det att ha en vilodag?! Är det så att hjärnan behöver det, ex. varje lördag. det blir ju en hel del dagar som "försvinner" fram till provet om man tar dessa ledigt… men å andra sidan kanske man lär sig mer de andra dagarna ?! Någon som har filosoferat kring detta?!

Jag kan inte riktigt bestämma mig hur jag ska göra… jag vet ju att det kommer försvinna dagar för mig ändå, när jag ligger på BB … födelsedagskalas...om alla barnen är sjuka osv. kanske dom räcker som "OFF"dagar…
reilin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: mån 10 jun, 2013 10:58

fredagsplugg och nu 196 dagar kvar!

Inlägg av reilin1 »

Fredagsplugg måste jag säga är sådär…särkilt eftersom jag pluggar bäst på kvällen…

det blev en timmes läsning idag i alla fall! 10 nya ord i ordlistan med….

Snart har en vecka gått sen jag började på allvar! Finns mycket tid kvar, men hårt arbete ska det bli… nästa vecka börjar engelskan med! Utmaningen i att hitta tid till allt kommer bli tufft… men det ska gå! Så är det bara!
Användarens profilbild
Fling
Stammis
Stammis
Inlägg: 115
Blev medlem: tor 27 okt, 2011 19:34

Re: vilodag?!

Inlägg av Fling »

reilin1 skrev:Min undran är… hur viktigt är det att ha en vilodag?! Är det så att hjärnan behöver det, ex. varje lördag. det blir ju en hel del dagar som "försvinner" fram till provet om man tar dessa ledigt… men å andra sidan kanske man lär sig mer de andra dagarna ?! Någon som har filosoferat kring detta?!

Jag kan inte riktigt bestämma mig hur jag ska göra… jag vet ju att det kommer försvinna dagar för mig ändå, när jag ligger på BB … födelsedagskalas...om alla barnen är sjuka osv. kanske dom räcker som "OFF"dagar…
Har också funderat på det med vilodag, under mitt pluggande inför vårens prov. Kom då fram till att tiden då var för knapp (januari) och planerade därför inte in några vilodagar.
Erfarenheten jag drog var att man verkar behöva en kortare paus då och då rent mentalt och motivations mässigt för att slippa känna att det blir "enformigt och ett evigt traglande", vilket det annars lätt blir, tycker jag. Förvisso pluggade jag på till hp på heltid, så du lär ju få variation i vardagen istället med kalas etc tänkter jag mig.
Varierar man studierna, vilket man kan med hp som består av ett antal olika delar som ska bemästra, så tycker jag att kunskapen hinner sjunka in ändå, även utan vilodagar. För att göra det lite mer tvetydigt, så vill jag dock påpeka att jag upplevde en tydlig skillnad på ordinlärningen, om man tog en paus. Kändes som att orden fastnade betydligt lättare då, än när man var kontinuerligt "dränkt" av ständiga ord. Däremot så kommer man då förmodligen göra färre ord, totalt.

En annars tänkvärd faktor är huruvida man kan hålla ett högt tempo, om man inte tar vilodagar. Ofta kan man hålla högre tempo, om man vet att det är en paus senare, än om istället har mer kontinuerlig tid. Men allt det här är nog individuellt.
reilin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: mån 10 jun, 2013 10:58

Re: vilodag?!

Inlägg av reilin1 »

Fling skrev:
reilin1 skrev:Min undran är… hur viktigt är det att ha en vilodag?! Är det så att hjärnan behöver det, ex. varje lördag. det blir ju en hel del dagar som "försvinner" fram till provet om man tar dessa ledigt… men å andra sidan kanske man lär sig mer de andra dagarna ?! Någon som har filosoferat kring detta?!

Jag kan inte riktigt bestämma mig hur jag ska göra… jag vet ju att det kommer försvinna dagar för mig ändå, när jag ligger på BB … födelsedagskalas...om alla barnen är sjuka osv. kanske dom räcker som "OFF"dagar…
Har också funderat på det med vilodag, under mitt pluggande inför vårens prov. Kom då fram till att tiden då var för knapp (januari) och planerade därför inte in några vilodagar.
Erfarenheten jag drog var att man verkar behöva en kortare paus då och då rent mentalt och motivations mässigt för att slippa känna att det blir "enformigt och ett evigt traglande", vilket det annars lätt blir, tycker jag. Förvisso pluggade jag på till hp på heltid, så du lär ju få variation i vardagen istället med kalas etc tänkter jag mig.
Varierar man studierna, vilket man kan med hp som består av ett antal olika delar som ska bemästra, så tycker jag att kunskapen hinner sjunka in ändå, även utan vilodagar. För att göra det lite mer tvetydigt, så vill jag dock påpeka att jag upplevde en tydlig skillnad på ordinlärningen, om man tog en paus. Kändes som att orden fastnade betydligt lättare då, än när man var kontinuerligt "dränkt" av ständiga ord. Däremot så kommer man då förmodligen göra färre ord, totalt.

En annars tänkvärd faktor är huruvida man kan hålla ett högt tempo, om man inte tar vilodagar. Ofta kan man hålla högre tempo, om man vet att det är en paus senare, än om istället har mer kontinuerlig tid. Men allt det här är nog individuellt.
Tack för ditt svar :-D JA jag tror det kommer ge sig ändå … inga planerade vilodagar utan det blir när det inte finns något annat alternativ. Du har nog helt rätt i ord delen, mata ord varje dag kommer nog bli lite rörigt i min hjärna, mitt största problem är just att komma ihåg saker 8-) Så ord plugg 3-4 dagar i veckan passar nog mig bättre, med en lapp framme som jag kan läsa igenom varje dag bara för korta upprepningar av ord jag haft extra svårt för.

Just nu pluggar jag ju bara 1-2 timmar per dag så nu känns vilodag eller någon annan paus inte aktuell, men jag lägger på 1-2 timmar per vecka och när jag är uppe i 8-10 timmar per dag kanske man får tänka om…man får väl känna efter sen hur det går. Sommaren kommer bli svår. Där får jag nog gå upp tidigt plugga 4-5 timmar för att sedan ha semester med familjen och lägga 3-4 timmar på kvällen sen med. Men förhoppningsvis är det bara et halvår det handlar om.

Lyckades du uppnå det resultat du strävade efter? Januari- April är ju inte lång tid! Jag tror att jag hade behövt 1 års heltidsplugg egentligen för att fixa detta. Men det får vi se… Siktet är högt inställt inför höstens prov ändå! Alla har vi olika förutsättningar med…
reilin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: mån 10 jun, 2013 10:58

lördagsplugg och 195 dagar kvar!

Inlägg av reilin1 »

Idag blev det sent för att vara mig, massa att fixa med hemma så plugget fick vänta. Nu är det gjort! 1 timmes läsning och 8 nya ord i min lista blev det idag. Mycket att göra i morgon med… så det lär bli riktigt sent då! Men vi får se :)
reilin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: mån 10 jun, 2013 10:58

Bättre idag!

Inlägg av reilin1 »

igår, Söndags, blev det ingen bra plugg dag. Han med 20 min innan jag somnade. började plugga 23.45… helt slut och kunde inte koncentrera mig mer än 20 min. Klappade ihop datorn och besätmde mig för att läsa klart artiklarna idag. Det har jag nu gjort. Det blev bara 2 ord i listan.

Idag börjar jag med att läsa engelska med… det känns lite spännande eftersom jag inte är så bra på det, så ska det bli kul och se vilken svårighetsgrad jag hamnar på, kanske till och med få leta upp lite barn och ungdomsböcker… får se! Det ger sig med tiden.

NU tänkte jag försöka börja på dagens pass innan barnen vaknar, för dom har ju påsklov!!!
reilin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: mån 10 jun, 2013 10:58

193 dagar kvar!

Inlägg av reilin1 »

Idag läste jag svenska på morgonen och förmiddagen. Det gick en timme och det blev 15 nya ord. Jag har även suttit och gjort meningar med några av orden. Känner just nu att jag bara skriver upp ord jag inte kan och sen inte tagit tag i att lära mig dem. Bästa sättet tror jag dock är att sätta in orden i egna meningar som man själv lätt kan associera till. För att sedan träna dem. Men OJ vad tidsödande detta var! Vet inte hur jag ska få upp tempot här, tål att funderas på!

Nu ikväll har jag då läst Engelska och det gick över förväntan. Läste en timme och det blev 21 nya ord. Läste från läst tips sidor här på hp guiden och även "Secrets of mental math" trodde inte det skulle gå så bra som det gjorde och jag hade riktigt flyt i läsningen. Mindre ord än vad jag trodde det skulle bli med.

Nu kallar sängen! Upp kl. 05.30 och börja igen!
reilin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: mån 10 jun, 2013 10:58

vaken igen!

Inlägg av reilin1 »

Fullt upp igår, läste på morgon en i 2,5 timme. Det blev 5 nya ord i svenska ordlistan och 21 nya ord i engelska ordlistan. Läste igenom alla ord jag skrivit upp i förra och denna veckan några gånger med, försöker göra exempel meningar och oj vad orden fastnar bättre då! Även om det tar endel tid så kommer det vara värt det.
Nu ska jag börja med dagens läsning, men kommer nog inte hinna göra allt nu på förmiddagen så det får nog bli sent i kväll med.
Skriv svar