Att vilja bli den där teckenspråkiga läkaren

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
JohFor0
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 63
Blev medlem: tis 26 jan, 2016 14:23

Att vilja bli den där teckenspråkiga läkaren

Inlägg av JohFor0 »

Så här dagen innan provet, kan jag minst sagt säga att jag är stressad. Planen att plugga de två sista veckorna gick inte så bra, livet kom emellan. Att tampas med heltidsstudier på universitetet och att jobba för att man inte kan ta studie lån blev helt enkelt övermäktigt. Men trots att jag inser att jag kommer behöva satsa på nästa HP så känner jag mig lite ledsen. Hade så mycket förhoppningar. Kanske raserades de av att jag för de första inte blev kallad till PIL på KI eller av den växande ångesten över HP samt mina kommande examinationer. Men hur gör man för att ladda om?

Jag hade hoppats på att kunna ta de lugnt idag, träna och ladda upp. Men verkligheten är en annan, tentaplugg. Men imorgon då ska jag låta de gå som de går. Jag har förberett mig efter mina förutsättningar. Jag kommer höja mig de vet jag. Den största ångesten kvarstår dock, mitt provställe kommer krylla av gamla skolkamrater från högstadiet. De får mig av någon anledning att känna mig extremt illa till mods, hur gör man för att slippa dem ångesten?
Användarens profilbild
erials
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 82
Blev medlem: tis 27 okt, 2015 0:27

Re: Att vilja bli den där teckenspråkiga läkaren

Inlägg av erials »

JohFor0 skrev:Den största ångesten kvarstår dock, mitt provställe kommer krylla av gamla skolkamrater från högstadiet. De får mig av någon anledning att känna mig extremt illa till mods, hur gör man för att slippa dem ångesten?
Vad ni än har för gammalt groll så är ni ju där av samma anledning, det ger er åtminstone något gemensamt. Sen vågar jag påstå att under provdagen är alla så pass upptagna i sin uppgift och sina tankar att de som känner igen dig bara kommer notera att du är där, men knappast orka reflektera över det nån längre stund. Glid in med en lugn och avslappnad attityd, och var inte rädd för att se personerna i ögonen och därmed bekräfta varandras närvaro - då har ni bockat av det och kan båda två fokusera på uppgiften istället!

Kör hårt och lycka till!
[HT15] Kvant: 1.10 Verb: 1.10 Tot: 1.10
[VT16] Kvant: 2.00 Verb: 1.50 Tot: 1.75
Gurzog
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 107
Blev medlem: mån 19 jan, 2015 20:26

Re: Att vilja bli den där teckenspråkiga läkaren

Inlägg av Gurzog »

JohFor0 skrev: Den största ångesten kvarstår dock, mitt provställe kommer krylla av gamla skolkamrater från högstadiet. De får mig av någon anledning att känna mig extremt illa till mods, hur gör man för att slippa dem ångesten?
Ni är äldre nu än när ni var 13-15. Mycket mer har hänt, se det som något roligt istället :P.

Om du skulle må dåligt över att du inte pluggat mycket så är det väl bara att se det som så att misslyckande kan vara jobbiga men dem kan vara hjälpsamma också, och det är ju enormt mycket viktigare :P

Mötte förra året när jag var på "back to the future day" och såg trilogin på bio (2015-nånting nånting) mötte en kille där jag inte mött sen jag var 15 (är 22 nu) 7 års skilnad kan göra mycket. Vi snacka. Man är ju mer mogen nu än vad man var då, inte lika mycket "lek och bus" :wink: Men se det som något skoj. Tror inte du kan slippa ångesten, direkt egentligen. Men det kan vara värt att inte lägga så mycket tid. möjligen med hjälp av någon meditationsteknik eller annat. Mötte ganska många människor förra året från grundskolan. Vissa såg jag inte fram emot alls, men det visade sig ganska skoj i slutändan.

en stor faktor imorgon är ju just att du har möjlighet att ge ALL energi åt provet. Känslor och andra tankar skall ju egentligen bara vara "Radio".

Sen så är det ju som så att vad andra tycker om en just nu är ju inte särskilt viktig. cant please everyone. samt finns det inget behov att vara gillad av alla.
felixS00
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 12
Blev medlem: tis 06 okt, 2015 17:23

Re: Att vilja bli den där teckenspråkiga läkaren

Inlägg av felixS00 »

Hur gick det för dig?
Skriv svar