Från 0,9 till 1,6+

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
qwirty
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 49
Blev medlem: tor 06 jul, 2017 18:18

Från 0,9 till 1,6+

Inlägg av qwirty »

Tänkte börja en vardaglig (ish..) pluggdagbok för att hålla mig själv motiverad samt spåra mina framsteg. Mitt mål är att få 1,6 då de flesta utbildningarna jag kan tänka mig plugga kräver sådana. Jag har endast skrivit ett högskoleprov och det var Hösten 2016. Mina på det så fick jag detta:


Kvantitativa delen
XYZ 17/24
KVA 16/20
NOG 7/12
DTK 11/24

Verbala

ORD 5/20
LÄS 8/20
MEK 9/20
ELF 14/20

Mitt mål i den framkommande högskoleprovet är att få där vid 1,2-1,4 och sedan bli ännu vassare och nå mitt mål på 1,6 våren 2018.

För att få 1,2-1,4 så är min plan såhär

Det e så att jag gick på IB-programmet i gymnasiet och jag är rätt så duktig på matte, men alla mina kunskaper är dessvärre på engelska. Mitt mål är att få 1,7+ på matten, då jag verkligen ser det som något väldigt möjligt!

Jag suger på den verbala, och mitt mål är att först och främst få upp LÄS och MEK då jag kan kontrollera dem mer än jag kan kontrollera ORD, men jag försöker lära mig 30-60 ord åt sidan. Målet är att få högre än 1 denna höst och sedan få 1.3+ i våren.

Jag blev nyligen prenumerant hos SvD för 1 krona (jag ringde upp dem och sa upp mig efteråt :twisted:) och försöker läsa två texter från ledarsidan på morgonen och sedan två texter från pedagogiska magasinet innan jag sover.

Med tanke på att jag jobbar deltid så försöker jag få in 5-7 timmar av plugg nästan varje dag.

VILL FÅ KRITIK PÅ DETTA: När jag gör 4 Pomodoro på något, så tänkte jag spendera de första 2 pomodoro på att läsa strategierna och gå igenom teorin inom matte och allt dedära. De sista 2 tänkte jag spendera på att faktiskt göra ett gammalt prov (ex. XYZ) för att se hur mycket jag kan få. När jag insett att jag förstått strategin inom en delprov och har 4 pomdoro tillgängliga så tänkte jag spendera de första två på att göra en, och de resterande två på att "troubleshoot" och se mina svagheter.

Målet är att ladda upp varje eller varannan dag kl 23:00 vad jag har gjort för dagen, hur det gick, och allt sådant.

All tips mottages och hoppas ni hänger med på min resa!