Läkardrömmen ska bli verklighet!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Ingentinggör
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: tor 24 jul, 2014 23:47

Läkardrömmen ska bli verklighet!

Inlägg av Ingentinggör »

Hej på er!

Har under en lång period av mitt liv drömt om att bli läkare, men under gymnasiet försvann min motivation. Men nu har den kommit tillbaka!

Har skrivit HP 4 gånger tidigare med varierande resultat. Det bästa resultatet skrev jag HT-14 och då blev poängen 1,35 (kva:1,3; Verb:1,4). Bör kanske tillägga att jag aldrig har pluggat inför något av dessa prov.

Mitt mål är att få 1,85 till våren så att jag har en chans att komma in på läkarlinjen på Göteborgs universitet nästa höst.

Nu till själva kontentan av inlägget: Vad är bäst att plugga på?

Har läst runt på diverse sidor på internet som säger att läsning av skönlitteratur är bäst (både på engelska och svenska), medan andra säger att artiklar och gamla HP-texter är bäst. Personligen tror jag att gamla HP-texter samt under strecket och artiklar från the New York Times är bäst för att höja sig på den verbala delen. Ordlistor kan nog vara bra att plugga på med, men vilka är bäst?

Är det en bra ide att skaffa matteböcker (1c och 2c) för att höja mig på den kvantitativa delen? Eller är det mer värt att skaffa VIP-medlemskap här? Eller kanske bara plugga på de gamla proven? Alla svar välkomnas!

Till sist, tror ni att en sådan höjning är möjlig?
mango80
Stammis
Stammis
Inlägg: 277
Blev medlem: tis 07 okt, 2014 20:49

Re: Läkardrömmen ska bli verklighet!

Inlägg av mango80 »

Välkommen!

Det var många frågor, men till att börja med kan jag säga att det är extremt tufft, men fullt möjligt att höja sig så mycket. Ingen kan säga hur bra du kan ta till dig kunskap, men det går definitivt.

Jag rekommenderar memrise starkt till ordplugg.

Och om du verkligen är beslutsam på att lägga ner några timmar per dag på Hp, köp för guds skull VIP. Helt ärligt, enbart för mattedelen är det värt det. Det finns inget bättre sätt att höja sig på matten. Dock är VIP lite sämre för den som vill höja sig på språk eftersom att det överlag tar längre tid att bli riktigt vass på.

Men lycka till, går säkert skitbra.
Skriv svar