Mattesnilles pluggdagbok

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
mattesnille
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 15
Blev medlem: lör 11 jan, 2014 20:57

Mattesnilles pluggdagbok

Inlägg av mattesnille »

Innan jag börjar på mitt första inlägg vill jag bara inflika att mitt alias här är skapat med ironi. Är långt ifrån ett mattesnille, hehe.

Till saken! Så här ligger det till: Jag skrev 1.0 på förra provet och vill upp till 1.5 (helst 1.6). Har haft väldigt lätt för det verbala, och maxade i princip den delen senast. Kvantitativa däremot har jag inte lika stor fallenhet för. Gissade mig i princip igenom förra provet.

Just nu så försöker jag göra så många kva-delar som möjligt (har legat lite efter nu det senaste och fått gjort ett provpass/dag ungefär). Vet att jag fixar två så har tänkt fortsätta på det.

För att summera mina prestationer hittills så har jag gått igenom A-kursen i matte typ 5 gånger räknat från förra provet. Har inte tänkt plugga nån B-matte som vissa föreslår (både pga att provet huvudsakligen är baserat på A-kursen samt att jag ännu inte hittat någon B-uppgift som jag inte vetat hur man löser)

Jag har förutom ovanstående börjat beta av proven nu sedan 1-2 veckor tillbaka. Har kommit så långt att jag gjort HT/VT-2013, HT/VT-2012 och HT/VT-2011.

Tänkte nu fråga om det finns någon som sitter på nån bra strategi för de sista 2-3 veckorna innan provet(?)

Ska jag t.ex fortsätta arbeta mig "neråt" i proven och fortsätta med 2010:s prov eller tror ni att det är smartare att göra de 6 prov jag redan gjort om igen? Jag tänker själv att det kanske kan vara bra att repetera 2011-2013-proven för att verkligen få in det i huvudet i stället för att göra för spridda övningar. Jag vet inte; vad tror ni?
eradico
Stammis
Stammis
Inlägg: 340
Blev medlem: tis 13 sep, 2011 21:52
Ort: Lund
Kontakt:

Re: Mattesnilles pluggdagbok

Inlägg av eradico »

Mitt personliga upplägg för att lyckas så bra som möjligt på provet har sett ut såhär:
För cirka två veckor sedan gick jag all in på HP, släppte studierna helt och satsade på det här. Då började jag att plöja igenom XYZ och KVA här på HPG och tog alla de lätta uppgifterna i respektive uppgiftsgrupp. Därefter har jag gått djupare in på de bitarna jag inte kan genom att läsa lösningsförslagen noga. Jag tror att det fortfarande finns tid för den metoden men det handlar såklart om hur mycket tid du har att lägga ner på det.
andreasL
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 24
Blev medlem: lör 22 sep, 2012 14:18

Re: Mattesnilles pluggdagbok

Inlägg av andreasL »

Jag fick 1,4 kvant 1,1 verbala sist. Därmed har jag lagt mycket krut på att snabbläsning, böcker, artiklar och ord de senaste månaderna. Men nu tiden närmast proven har jag övergått till mer fokus på matten, som jag känner mig mycket bättre på.

Polera dina svaga moment kontinuerligt tills dem är lika stabila som dem du känner dig bra på. Kan du alla de viktigaste formlerna i huvudet? Fullständig area av en cylinder? Trigonometrins grunder? Aritmetik? Bråk och förhållanden? Likformighet? Likformiga förhållanden? Volym och areaskala?

Vad är 1/7 ungefär lika med i procent? Osv.

Du kan alltid låna en mattematik 3000 bok på biblioteket om du har möjlighet eller inte redan räknat i den. Vilken som helst är bra antar jag, men just den använder jag och därmed kan jag rekommendera den. Gör alla svåra uppgifter, hemuppgifter och räkna utan miniräkareuppgifter för Matte A kursen så ska du inte ha några större problem om du inte ballar ur av nervositet på provdagen. Och det ska givetvis inte hända :)
Skriv svar