Sista provet jag skriver,annars ger jag upp

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
missmalin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: ons 01 okt, 2014 18:18

Sista provet jag skriver,annars ger jag upp

Inlägg av missmalin1 »

Mitt mål under många år har varit att komma in på Läkarutbildningen när jag gick ut gymnasiet. Just därför har jag valt att skriva Högskoleprovet, och nu har jag skrivit fyra prov. Jag tog studenten förra våren, och kom inte in till hösten. Just nu jobbar jag som timvikarie och går hemma resten av dagarna, ganska så skönt faktiskt (efter att har gått in i väggen på gymnasiet, och framförallt när man inte pluggat gymnasiet hemma).

Jag skrev provet i höstas, men det blev ett något sämre resultat än provet innan. Efter det provet började jag fundera på om jag skulle skriva ett prov till eller ge upp. Jag började fundera på utvägar istället för att plugga läkare, då mina resultat inte räcker hela vägen.
Jag började ganska bra på prov 1, då fick jag 1,1 och var nöjd, sen höjde jag mig till 1,3 på prov 3.

Jag har en kompis som gick den här kursen till provet i höstas och hon var nöjd. Jag har funderat så många gånger på det, men inte riktigt vågat, men nu var det dags tyckte jag. Så nu satsar jag på att höja mitt resultat till minst 1,5 helst 1,7, men jag får se hur långt det räcker.
Om det inte räcker den här gången ger jag upp och väljer någon annan utbildning.

Min stora svaghet är den verbala delen, då det är den som drar ner mitt resultat ordentligt. Så jag vet egentligen vilken del jag ska plugga på mest. Men jag läste att det är bättre att försöka förbättra sig på den del man får lägre resultat på.
Än så länge har jag inte kommit särskilt långt i VIP-utbildningen då jag saknar motivation med jämna mellanrum. Jag har börjat med den matematiska repetitionen, och tänkte gå igenom den och göra några uppgifter på de olika delarna innan jag går vidare till den verbala delen.

Har ni några bra tips på hur man ska göra? Ska man fokusera på en del eller ska man öva på båda lika mycket? Vilken del ska man annars välja?
dasabd
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 75
Blev medlem: lör 09 maj, 2015 21:22

Re: Sista provet jag skriver,annars ger jag upp

Inlägg av dasabd »

Du måste plugga jätte mycket om du vill komma in i läkarutbildningen, flera timmar om dagen. Och du måste ha tålamod och motivation, jobba mindre och plugga mer eller skapa balans. Det finns inget du kan göra just nu förutom att plugga som alla andra i 70 dagar till, ganska osannolikt att du kommer få runt 1.8 på den korta tiden men grejen är att man inte ska ge upp och fortsätta. Du har inte plugget ordentligt och därför får du inte de resultaten du vill ha. jag rekommenderar att du gör jätte mycket matte, lär dig reglerna och skriv ut gamla dtk prov. Gör alla matte delar varje dag och läs svenska texter efteråt och gör 100-200 ord per dag. Du kommer inte göra en mega höjning men du kommer att känna dig bättre efter all plugg och få bättre självkännedom. Ge inte upp, det är aldrig försent men börja plugget NU!
Anonymous_v1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 41
Blev medlem: ons 16 jul, 2014 21:50

Re: Sista provet jag skriver,annars ger jag upp

Inlägg av Anonymous_v1 »

Bara din rubrik ger indikation på att det finns multipla predikament här. Det kommer förmodligen påverka dig negativt att gå in och skriva provet, och samtidigt ha i åtanken att ett misslyckande skulle innebära att dina mål (drömmar?) inte längre går att uppnå. Jag får känslan av att du bygger upp mycket stress (eventuellt ångest?) till följd av den inställningen, vilket således kan leda till en mental blockering under provet. Ett misslyckande innebär inte per automatik att din framtid är huggen i sten. Du kan skriva provet hur många gånger du vill, och med rätt motivation samt inställning är jag fullkomligt övertygad om att du kommer klara det!

Jag vill avslutningsvis citera något mycket klokt; "Don’t let mental blocks control you. Set yourself free. Confront your fear and turn the mental blocks into building blocks".
Skriv svar