Från industriell ekonomi till psykologi!

För dig som är eller är på väg att bli psykologistuderande
Skriv svar
eurenius91
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: lör 07 maj, 2016 3:14

Från industriell ekonomi till psykologi!

Inlägg av eurenius91 »

Hej!

Jag har äntligen bestämt mig för att göra allt jag kan för att ändra studiebana och försöka ta mig in på psykologprogrammet till nästa vårtermin!

Jag läser för närvarande industriell ekonomi på Chalmers. Jag har givit det två terminer nu men det känns helt enkelt inte rätt för mig.
Jag trivs inte riktigt med den karriäristiska andan, och kan inte se mig själv arbeta inom svenskt näringsliv i framtiden.

Efter en gästföreläsning i ämnet psykologi så kände jag direkt att jag var intellektuellt närvarande och genuint intresserad på ett helt annat sätt än vad jag någonsin har varit på mina t.ex matematik eller ekonomiföreläsningar.

Jag har skrivit högskoleprovet en gång tidigare, 2011, efter gymnasiet, och skrev då 1.4. Det räckte för att ta mig in på ett tekniskt basår på Chalmers vilket ledde mig hit där jag står idag.
Jag har testat att göra några prov online och även om XYZ nu känns väldigt enkelt och naturligt så har jag ett lite fattigare ordförråd och sämre läsförståelse än vad jag behöver för att nå högre resultat. Jag skriver typ 1.8/1.0. Även DTK-delen ger mig en hel del huvudbry.

Jag har i alla fall börjat lite light med att läsa under strecket, samt göra en ordlista här på hpguiden varje dag, men skall efter avslutade kurser på I börja plugga för HP mer helhjärtat.

Min studieteknik och disciplin är det inget fel på. Är van vid att avlägga 50-60h i veckan på plugget som det ser ut nu.
Hur tror ni prognosen ser ut för en civilingenjörsstudent att plugga upp sig till nivåer om 1.8 på 5 månader?

Och sen står det mellan Göteborg och Lund, bor i Göteborg nu så hade varit smidigt att slippa flytta, dock så har jag mer vänner i Lund och det känns som en förbannat trevlig studentstad. Vad säger ni om psykologprogrammet på GU vs Lund?

Tack för mig =)
lollo123123
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 26
Blev medlem: tis 28 jul, 2015 22:23

Re: Från industriell ekonomi till psykologi!

Inlägg av lollo123123 »

Hej!

Vad kul att du skriver :) Jag har gjort en väldigt liknande resa som du. Pluggade civilingenjör med inriktning data i 2 terminer men det kändes aldrig helt rätt. Visste egentligen att jag älskade psykologi men pågrund av omgivningen/omständigheterna hamnade jag på civilingenjör.

Tog studieuppehåll förra året och började plugga till HP. Gjorde provet 2 ggr. Första gången fick jag 1,55 (1,8 KVA och 1,3 VER) och andra gången 1,7 (2,0 KVA och 1,4 VER). Jag kände personligen att matematiken flöt på väääldigt bra, antagligen för erfarenheten från civilingenjör. Och precis som du säger är det viktigt att ha studiediciplin men har man det är det inga problem. Tror absolut du kan höja dig till 1,8, eller mer!

För mig var det mkt lättare att höja matten till 2,0 än att göra så mkt åt ORD på svenskan. Så jag fokuserade på det och tror det räcker hela vägen. Har sökt in på psykologprogrammet på Karolinska och hoppas hoppas jag kommer in :)

Kan inget om Göteborg VS Lund men det blir nog bra oavsett. Tusen gånger lycka till!! Starkt att du vågar byta inriktning till något du brinner för :) Kram!
Skriv svar