Summering
  • Facit presenteras cirka fyra dagar efter provdagen.
  • Du kan rätta ditt prov med hjälp av kontrollpappret för att få reda på dina poäng innan det officiella resultatsbeskedet.
  • Som VIP-medlem och gratismedlem kan du använda Normeringskalkylatorn för att få en uppskattning av ditt normerade resultat.

Facit efter provet

Facit till provet publiceras normalt cirka fyra dagar efter provdagen. Den allra viktigaste informationen som följer med facit är givetvis vilket det rätta svaret är på varje fråga. Men vi får dessutom reda på vilket provpass som utgjorde det så kallade utprövningspasset. Frågorna från utprövningspasset delas inte ut och vi får heller inte reda på facit för dessa frågor.

Med hjälp av ditt kontrollpapper från provdagen, om du har ett sådant, kan du nu kontrollera ditt resultat och räkna ut hur många poäng du samlat ihop på provet. Det har historiskt sett förekommit att facit ändras för någon enstaka uppgift men som regel kan du utgå från att facit är helt korrekt.

Du kan sedan som VIP-medlem eller gratismedlem använda poängen från ditt kontrollpapper och räkna fram ett preliminärt resultat med hjälp av vår Normeringskalkylator.

Fel i facit och lämna synpunkter

Det finns en möjlighet att lämna synpunkter på ett provsvar eller en uppgift om du har goda belägg för varför det är felaktigt och borde ändras eller helt enkelt borde strykas. Denna invändning ska i så fall göras senast torsdagen veckan efter provtillfället.

Var man ska vända sig beror på vilken provdel synpunkten berör.

Om du har synpunkter på någon av de kvantitativa delarna vänder du dig till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Om du däremot har synpunkter på någon av de verbala delarna ORD, LÄS eller MEK vänder du dig till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Skulle din synpunkt röra den verbala delen ELF vänder du dig i stället till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Feedback eller frågor?
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
MNEMOTEKNIK
teknik att minnas något (med hjälp av ramsor eller konstlade associationer)
Nästa prov

14/4 - 2018 kl 8:10
86 dagar 17 timmar och 1 minuter kvar att förbereda sig på.

Sista anmälningsdag:
1/2 - 2018 kl 23:59