Allmänt

  1. Håll god ton. Avstå från kränkande, rasistiska och sexistiska inlägg då dessa resulterar i avstängning från forumet.
  2. Skapa inte identiska inlägg i flera forumdelar. Välj den forumdel som passar ditt inlägg bäst och skriv ditt inlägg där.
  3. Skriv inte inlägg som "+1" eller "bump" utan försök tillföra diskussionen någonting.

Diskutera uppgifter

  1. Diskussioner om VIP-utbildningen och uppgifter från VIP-utbildningen äger rum i VIP-hörnan. Gamla högskoleprov och andra uppgifter diskuterats i respektive delprovs forum.
  2. Kolla först i den klistrade innehållsförteckningen i provdelens forum om du vill ha hjälp med en uppgift. Uppgiften kan redan ha diskuterats och din fråga blivit besvarad. Starta inte en ny egen tråd om uppgiften redan har diskuterats utan fortsätt diskussionen i den befintliga.
  3. Om du enligt punkt 5 har försäkrat dig om att uppgiften är obesvarad bör du i rubriken i ditt inlägg skriva vilket högskoleprov uppgiften kommer från, provdel och uppgiftsnummer (t ex "HT06 DTK Uppgift 19" eller "HT11 PP2 XYZ Uppgift 1").
  4. Om du vill öka chanserna för att få hjälp med en uppgift med bilagor (bild, tabell, karta) kan du ta en skärmavbild med t.ex. verktyget "Skärmklippverktyget" ("Snipping tool") i Windows eller "Skärmavbildning" ("Grab") i Mac och ladda upp bilden, till www.imgur.com eller motsvarande, samt länka till bilden i ditt inläg

Citeringar

  1. Skriv inte ditt svar inuti ett citat. Skriv det efter [/quote]-tecknet. Annars kan det bli svårt att hitta ditt svar.
  2. Korta ned citattexten till den eller de meningar som du svarar på om du svarar på en väldigt lång text. Detta ger bättre översikt.
  3. Om du deltar i en diskussion med väldigt många nästlade svar (citat inom citat) rensa då bort de nästlade svaren enligt 8) och 9).

Rapportera inlägg

I anslutning till varje inlägg finns en knapp med ett utroppstecken. Vi ber dig rapportera inlägg som inte följer ovanstående regler eller som på annat sätt är olämpliga.

Synpunkter?

Har du några synpunkter eller förslag utöver dessa regler? E-posta gärna supporten på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller kontakt oss via länken "Kontakta oss" i huvudmenyn.

Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
HÄXRING
ringformation av svampar
Nästa prov

20/10 - 2019 kl 8:10
kvar att studera!

Sista anmälningsdag:
2/9 - 2019 kl 23:59