Anmälan till högskoleprovet stänger IDAG 1/2

Större nyheter och uppdateringar om t.ex. utbildningen, hemsidan och högskoleprovet.
Skriv svar
Användarens profilbild
admin
Site Admin
Site Admin
Inlägg: 2241
Blev medlem: tor 31 maj, 2007 20:31

Anmälan till högskoleprovet stänger IDAG 1/2

Inlägg av admin »

Anmälan till högskoleprovet stänger idag den 1:a februari. Missa inte att anmäla dig!

Att anmäla sig till högskoleprovet kostar 450 kronor och sker via https://www.hogskoleprov.nu/. Vem som helst kan anmäla sig och man behöver alltså inte vara svensk medborgare eller ha uppehållstillstånd i Sverige. Provet kan även skrivas i vissa svenska skolor i Europa och i Kenya. Här kan du läsa mer om att skriva provet utomlands: https://hpguiden.se/allt-om-hogskolepro ... -utomlands

För dig som har dyslexi, synskada, diabetes eller funktionsnedsättning är det viktigt att inte glömma att skicka in intyg. Det ska nämligen göras senast under sista anmälningsdagen. Har du dyslexi eller synskada får du skriva ett prov som är anpassat och du får längre skrivtid. Har du diabetes eller någon funktionsnedsättning kan du få anpassningar efter din situation.

Provet skrivs lördagen den 6:e april och cirka en vecka innan provet får du som har anmält dig en kallelse via e-post. I kallelsen hittar du information om regler som gäller när du skriver högskoleprovet och du får då även reda på var du ska skriva provet.

Har du anmält dig eller tänker du anmäla dig till vårens högskoleprov?

Källförteckning
https://www.studera.nu/hogskoleprov/Anm ... oleprovet/
Skriv svar