Rekordmånga sökande till VT2021

Större nyheter och uppdateringar om t.ex. utbildningen, hemsidan och högskoleprovet.
Skriv svar
Användarvisningsbild
admin
Site Admin
Site Admin
Inlägg: 2193
Blev medlem: tor 31 maj, 2007 20:31

Rekordmånga sökande till VT2021

Inlägg av admin »

Bild

Förra veckan stängde anmälan till vårterminens utbildningar 2021 och UHR rapporterar att antalet sökande är rekordstort med drygt 257 000 anmälda. Detta innebär en ökning med 28 000 personer eller 12 % jämfört med förra toppnoteringen vårterminen 2020.

De 20 utbildningar med flest sökande vårterminen 2021 kan ses i tabellen ovan. För de flesta av dessa utbildningar har antalet sökande ökat jämfört med vårterminen 2020 både vad gäller det totala antalet sökande och förstahandssökande.

Trenden med övergripande kraftigt ökat söktryck från höstterminen 2020 ser därmed ut att hålla i sig. Givet den fortsatta osäkerheten kring hur coronapandemin kommer att utvecklas och med den arbetsmarknadsläget väntas fler än vanligt fortsätta söka sig till universitets- och högskoleutbildningar även framöver.

Nu när vårens högskoleprov ställts in och höstens prov endast är öppet för personer utan ett giltigt resultat sedan tidigare kommer det att vara fler än vanligt som vill skriva högskoleprovet till våren som inte kunnat göra det i år.

För dig som planerar att söka till en utbildning kommande terminer är det av dessa anledningar extra viktigt att göra allt du kan för att skaffa dig ett försprång i tider av hårdnande konkurrens. Ett bra högskoleprovsresultat låter dig konkurrera om en större andel av utbildningsplatserna och kan bara öka dina chanser att bli antagen till din drömutbildning, även om du redan har höga gymnasiebetyg.

Som alltid står vi redo att hjälpa dig att nå ditt målresultat på högskoleprovet så att du kan bli antagen till din drömutbildning så fort som möjligt!

Källor:
https://www.uhr.se/om-uhr/nyheter/press ... 0-anmalda/
https://statistik.uhr.se
Skriv svar