DTK VT 2001 uppgift 20

Diskussioner kring DTK-delen samt DTK-uppgifter
kaythr
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 45
Blev medlem: lör 12 okt, 2013 11:34

DTK VT 2001 uppgift 20

Inläggav kaythr » mån 09 mar, 2015 16:12

Hur lång var arbetstiden i genomsnitt per dag under perioden 11-15 september för en person med 100% tjänstgöring?

Fattar inte varför svaret är B.
Tiden dem jobbar är 38,10 timmar

Det är 38 x 60 + 10 = 2290 minuter.

Sen delar man på 5 för att ta reda på genomsnittet per dag

2290/5 = 458 min/dag

458/60 = 7,63 TIMMAR.

7 timmar + 60 min + 3 min = 8,3 timmar.
Svaret borde vara D...

Men det rätta är B. Fattar ej varför.

Original
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1305
Blev medlem: lör 11 okt, 2014 11:58

Re: DTK VT 2001 uppgift 20

Inläggav Original » mån 09 mar, 2015 17:04

Kolla vilken vecka det är 11-15 september (vecka 37).
Den totala tiden under den veckan för 100% är 38 timmar och 10 min.
11-15 är 5 dagar. --> 38/5= 7.6
0.6*60 är är 36 min. Sedan har du 10 min som du ska dela på 5 dagar dvs 2 min ergo får du 7 timmar plus 36 timmar plus två timmar dva 7 timmar 38 min.

Användarvisningsbild
Madridistan
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1316
Blev medlem: sön 08 jun, 2014 21:03
Ort: 040

Re: DTK VT 2001 uppgift 20

Inläggav Madridistan » tor 26 mar, 2015 17:11

Kimara skrev:Kolla vilken vecka det är 11-15 september (vecka 37).
Den totala tiden under den veckan för 100% är 38 timmar och 10 min.
11-15 är 5 dagar. --> 38/5= 7.6
0.6*60 är är 36 min. Sedan har du 10 min som du ska dela på 5 dagar dvs 2 min ergo får du 7 timmar plus 36 timmar plus två timmar dva 7 timmar 38 min.
Minuter tror jag du menar :D
MadridistaN

Användarvisningsbild
admin
Site Admin
Site Admin
Inlägg: 1558
Blev medlem: tor 31 maj, 2007 20:31

Re: DTK VT 2001 uppgift 20

Inläggav admin » tis 12 maj, 2015 16:36

Uppgiften i denna tråd har diskuterats tidigare i forumet:

Uppgift 20

Använd med fördel innehållsförteckningarna som finns högst upp i varje forum (DTK, KVA, NOG och XYZ) eller snabblänkarna i det högra blocket med namnet "Utvalda forumtrådar".

VIP-medlemmar har även åtkomst till Sveriges största databas med förklaringar till gamla högskoleprovuppgifter.

Här är förklaringen till denna uppgift: http://www.hpguiden.se/vip-utbildningen ... vet#0dtk19


cron
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
SOTTIS
dumhet, dumt yttrande, "groda"
Nästa prov

14/4 - 2018 kl 8:10
139 dagar 18 timmar och 48 minuter kvar att förbereda sig på.

Sista anmälningsdag:
1/2 - 2018 kl 23:59

Utvalda forumtrådar