Hösten 05-10-29. Uppgift 15

Diskussioner kring DTK-delen samt DTK-uppgifter
Användarvisningsbild
Magikarp
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 143
Blev medlem: mån 22 jul, 2013 8:34

Hösten 05-10-29. Uppgift 15

Inläggav Magikarp » sön 16 mar, 2014 9:00

"Med hur många procent ökade det sammanlagda antalet vbesök vid statliga museer och länsmuseer1993 jämfört med åren innan"

Jag svarade D 40 procent men rätt svar ska vara B 20 procent. Varför?

http://www.studeravidare.se/hogskolepro ... gamla-prov

Keyser_soze
Stammis
Stammis
Inlägg: 473
Blev medlem: mån 20 jan, 2014 12:40

Re: Hösten 05-10-29. Uppgift 15

Inläggav Keyser_soze » sön 16 mar, 2014 9:37

Kevin123 skrev:"Med hur många procent ökade det sammanlagda antalet vbesök vid statliga museer och länsmuseer1993 jämfört med åren innan"

Jag svarade D 40 procent men rätt svar ska vara B 20 procent. Varför?

http://www.studeravidare.se/hogskolepro ... gamla-prov

1992 ca 6300

1993 ca 7400

7400 - 6300 = 1100

10% = 630

6300/100 = 63 x 10 = 630.

630 x 2 = 1260 och det är nära 1100 vilket var ökningen. 1260 motsvarar ca 20% pga att mina siffror är ungefärliga så får jag inte exakt 20%.

ca 20% ökning från År 1992.

Användarvisningsbild
Magikarp
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 143
Blev medlem: mån 22 jul, 2013 8:34

Re: Hösten 05-10-29. Uppgift 15

Inläggav Magikarp » sön 16 mar, 2014 17:28

yxarm skrev:
Kevin123 skrev:"Med hur många procent ökade det sammanlagda antalet vbesök vid statliga museer och länsmuseer1993 jämfört med åren innan"

Jag svarade D 40 procent men rätt svar ska vara B 20 procent. Varför?

http://www.studeravidare.se/hogskolepro ... gamla-prov

1992 ca 6300

1993 ca 7400
Hmm när jag kollar på tabellen och läser av åren 1992 till 1993 för både statliga museer och Länsmuseer så får jag det till

1992. 1993
Läns: 2600. 3100. Ökning med 500--->. 500/2600 = 19%
Statliga: ca 3500. 4400 --> ökning med 900 ---> 900/3500 = 25%

Vart får du 6300 & 7400 ifrån? Ingen linje överstiger ju 6000. Gör ju uppenbarligen fel men ser det inte.

Michster
Bronspostare
Bronspostare
Inlägg: 665
Blev medlem: sön 26 maj, 2013 20:31

Re: Hösten 05-10-29. Uppgift 15

Inläggav Michster » sön 16 mar, 2014 17:40

De frågar efter det sammanlagda antalet besök. Du skall alltså summera antalet för läns och statliga för 1992 och 1993 separat och sedan jämföra. Med dina siffror:

Totala antalet besök 1993: 3100+4400=7500
Totala antalet besök 1992: 2600+3500=6100

7500/6100=1.23 så närmaste alternativet är B: 20%

Användarvisningsbild
Magikarp
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 143
Blev medlem: mån 22 jul, 2013 8:34

Re: Hösten 05-10-29. Uppgift 15

Inläggav Magikarp » mån 17 mar, 2014 8:41

Michster skrev:De frågar efter det sammanlagda antalet besök. Du skall alltså summera antalet för läns och statliga för 1992 och 1993 separat och sedan jämföra. Med dina siffror:

Totala antalet besök 1993: 3100+4400=7500
Totala antalet besök 1992: 2600+3500=6100

7500/6100=1.23 så närmaste alternativet är B: 20%

Tack förstod nu :D


cron
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
SOTTIS
dumhet, dumt yttrande, "groda"
Nästa prov

14/4 - 2018 kl 8:10
139 dagar 18 timmar och 41 minuter kvar att förbereda sig på.

Sista anmälningsdag:
1/2 - 2018 kl 23:59

Utvalda forumtrådar