HT 13 DTK PROV PASS 3 UPPG 40

Diskussioner kring DTK-delen samt DTK-uppgifter
ali.M
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 15
Blev medlem: mån 17 mar, 2014 11:08

HT 13 DTK PROV PASS 3 UPPG 40

Inläggav ali.M » ons 02 apr, 2014 9:33


Jimbo
Stammis
Stammis
Inlägg: 134
Blev medlem: tor 20 feb, 2014 20:23

Re: HT 13 DTK PROV PASS 3 UPPG 40

Inläggav Jimbo » ons 02 apr, 2014 12:17

"Hur mycket mer kött/fläsk fick en person köpa per vecka tredje
kvartalet 1947 jämfört med andra kvartalet 1942?"

Svaret är ju D, och det får man genom att först kolla tredje kvartalet på kött/fläsk 1947 och få ca antalet 71, och eftersom det är per dag och dem frågar efter per vecka så multiplicerar vi med 7, 71*7 = 497 sedan kollar vi 1942 andra kvartalet (per dag) och får ungefär 25 och multiplicerar även här med 7 för att få (per vecka) 7*25 = 175.

Sedan för att räkna ut hur mycket mer dem köpte per vecka 1947 jämfört med 1942 subtraherar vi 1947 med 1942's värde, d.v.s

497-175 = 322, det köptes alltså ca 322 gram mer kött 1947 än 1942
alltså är svaret (D) = 320 gram/vecka och person.

Varje box på diagram linjen kött/fläsk motsvarar värdet för kvartalet som är precis under det, varje liten linje ovanför årtalet längst ned på diagrammet är ett kvartal, ett kvartal menas egentligen som en fjärde del, det ser du genom att årtalen är uppdelade i fyra spalter. Varje spalt är ett kvartal, och från vänster så börjar första kvartalet, andra kvartalet osv.

ali.M
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 15
Blev medlem: mån 17 mar, 2014 11:08

Re: HT 13 DTK PROV PASS 3 UPPG 40

Inläggav ali.M » ons 02 apr, 2014 12:51

Ett stort tack till dig!


cron
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
MERKONOM
person som avlagt examen vid handelsinstitut
Nästa prov

14/4 - 2018 kl 8:10
145 dagar 12 timmar och 7 minuter kvar att förbereda sig på.

Sista anmälningsdag:
1/2 - 2018 kl 23:59

Utvalda forumtrådar