Snabba strategier DTK? Hjälp!

Diskussioner kring DTK-delen samt DTK-uppgifter
Skriv svar
teamRK
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 51
Blev medlem: sön 11 nov, 2012 19:26

Snabba strategier DTK? Hjälp!

Inlägg av teamRK »

Hej!

Mitt resultat på DTK sänker ALLTID min normering avsevärt. Har pluggat lite DTK här i forumet och även
Läst på om olika diagram etc men gör inga framsteg... Desperat frågar jag er nu: hur förbättrade ni er? Har ni några nyckelknep?

Tack!!

mjaevlar
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 97
Blev medlem: tis 21 jul, 2015 16:34

Re: Snabba strategier DTK? Hjälp!

Inlägg av mjaevlar »

Hej! Fick 24/24 sist jag skrev. Pluggade de gamla DTK-proven (innan de gjorde om provet) först utan tidsbegränsning bara för att se till att jag fick alla rätt, för att sedan sätta tidsbegränsning successivt så att jag till slut skrev proven under den rekommenderade provtiden tills dess att jag fick 18-20/20 rätt på proven.
Alltså det finns nästan aldrig något "nyckelknep" som man bara måste veta för att kunna förbättra sig. Allt handlar om hur mycket du orkar plugga och hur seriöst du tar plugget, se till att göra så många prov du kan och analysera allt som du gör fel på, för att sedan repetera. Jag hade visserligen 19/24 innan men gjorde trots det säkert 40+ prov inklusive analys. De enda "snabba" tipsen jag kan ge är väl att värdera din tid, sitt inte o feppla med en fråga för länge och gör alltid de frågor som du är säker på först

HenAsp
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 37
Blev medlem: tis 12 jan, 2016 17:52

Re: Snabba strategier DTK? Hjälp!

Inlägg av HenAsp »

mina tips:
1. kolla igenom tabellen, diagrammet osv så att du ser eventuella olikheter på skalor, årtal osv
2. markera mätningar på ett papper och jämför med diagrammet eller angiven längd. skit i linjalen, så slipper man omvandla.
3. läs frågan! ja, just det, läs frågan ordentlig. det säger jag av egen erfarenhet. jag läser lite för fort. sitter superlänge och räknar ut andel när svaret kräver antal...
4. kolla svaren! gäller det årtal. stryk under de årtal som finns i svaren.
5. räkna rätt! hahahahaaa alltså jag slarvar så mycket med huvudräkningen så jag har börjat att skriva upp allt som jag räknar. då blir det faktiskt färre fel.

mina tips kanske kan tyckas basala, men jag tycker att jag har förbättrat mig mycket genom den här listan. om jag var tvungen att välja endast ett tips så skulle det vara att ta 30 sekunder och kolla hur de olika diagrammen ser ut och vad de handlar om, då blir allt mycket lättare.

Andreas rahims bok högskoleprovsboken tycker jag är det som gett mig mest i fråga om dtk.

lycka till!

/henrietta

Skriv svar