VT 2007

Diskussioner kring DTK-delen samt DTK-uppgifter
razch1
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 7
Blev medlem: fre 19 okt, 2007 9:35

VT 2007

Inläggav razch1 » tis 23 okt, 2007 20:37

kan någon hjälpa mig med uppg. 8??
Jag har fått värden guldproduktion år 1931: ca 1900 år1932:4125.. De enda svars alternativen som skulle kunna passa in är c eller d men hur kommer fram till rätt svar? Eller tänker jag helt fel?

Användarvisningsbild
rub
Bronspostare
Bronspostare
Inlägg: 884
Blev medlem: sön 11 sep, 2005 2:00

Re: VT 2007

Inläggav rub » tis 23 okt, 2007 20:45

4125-1900=2225

2225/1900= 1.17 = 115%

Eller så gör du som jag brukar göra på såna där uppgifter..

Du vet att 1932 är det lite mer än dubbelt så mycket än 1931.. och 115% är ju det enda som passar in på det

Användarvisningsbild
E_ced87
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1405
Blev medlem: sön 30 jul, 2006 2:00
Ort: Sthlm-Ume
Kontakt:

Re: VT 2007

Inläggav E_ced87 » tis 23 okt, 2007 20:51

Procent, ökning. 2 tillvägagångssätt.

1. Skillnad/Ursprung, dvs, drygt 4000-2000=2000/2000=~100%. Otroooligt grovt avrundat. Förlåt alla matteälskare.

eller bara ta nya/gamla, 4000/2000=2. 2=100% ökning.

För att ge lite fler exempel. Hur mycket ökade tomtarna?

1990 = 137st
1995 = 183st

Skillnad/ursprung = 46/137~33,5%ökning av tomtar

eller nya/gamla 183/137~1.335=33,5% ökning av tomtar

Men rub har ju förtås rätt. Efter några såna uppgifter ser man att guldet ökat med lite mer än det dubbla, alltså lite mer än 100%
Allt går utom småbarn

razch1
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 7
Blev medlem: fre 19 okt, 2007 9:35

Re: VT 2007

Inläggav razch1 » tis 23 okt, 2007 21:00

nu klicka det till :) tack för era snabba svar :)

Användarvisningsbild
marwa
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 84
Blev medlem: ons 07 mar, 2007 1:00

Re: VT 2007

Inläggav marwa » mån 25 feb, 2008 12:36

finns någon som kan hjälpa mig med uppgift 14 förstår inte hur ska jag räkna ut årslönen för en muskier det året?
tack


cron
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
GAUCHO
boskapsskötare på Pampas
Nästa prov

14/4 - 2018 kl 8:10
141 dagar 8 timmar och 8 minuter kvar att förbereda sig på.

Sista anmälningsdag:
1/2 - 2018 kl 23:59

Utvalda forumtrådar