Hur mycket kan normeringen skilja sig?

Diskussioner kring rättning, normering, svårighetsgrad mm
Skriv svar
RasJoh
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: mån 17 jul, 2017 15:51

Hur mycket kan normeringen skilja sig?

Inlägg av RasJoh »

Hej,

Fick Kvant 53 och Verbal 61. Detta har enligt Hpguidens normeringskalkulator minst gett 1:25. Jag behöver ha 1,2 för att komma in på den linje jag vill, Så håller tummarna för en liknande normering :)

Tänkte höra om någon vet om det finns någon gräns vad normeringarna får skilja sig som mest från år till år? Eller om det lika gärna kan diffa 20 punkter om man har otur?
JesKal
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: tis 28 jun, 2016 17:01

Re: Hur mycket kan normeringen skilja sig?

Inlägg av JesKal »

Har ingen aning ärligt talat men du kan jämföra gamla nomineringar med varandra för att få ett hum om hur den har skiljt sig historiskt sett.
Cajsandersen
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 46
Blev medlem: mån 04 mar, 2013 17:00

Re: Hur mycket kan normeringen skilja sig?

Inlägg av Cajsandersen »

Jag tror att man ska jämföra med den sista normeringen framför allt. Jag har upplevt det som att UHR har haft en tanke att likställa den normerade råpoängen så att det normeras på samma vis mellan kvant och verb. Längre tillbaka var den kvantitativa normeringen betydligt lägre än den verbala. Det var den inte förra året.
Jag upplevde själv att den kvantitativa delen var svårare detta året. Framförallt XYZ. Hoppas därför på en snällare normering där i år. Jag tror inte att det kommer röra sig så mycket.
Hur tyckte ni det kändes? Svårare/lättare?
0a0
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 5
Blev medlem: tis 24 okt, 2017 22:34

Re: Hur mycket kan normeringen skilja sig?

Inlägg av 0a0 »

Det är jättesvårt att säga hur nomineringen kommer att se ut, det finns så många faktorer som spelar roll. Personligen tyckte jag inte att kvantitativa delen var särskilt svår och jag har fått ungefär sammma poänger som när jag övade på förra provet (just på xyz fick jag exakt samma), däremot tyckte jag att verbala delen var mycket svårare, framförallt mek där jag hade fått 18 eller 19 på gamla prövet (och ungefär lika mycket på alla prov som jag övade på) och bara 11 på det här provet, och läs där texterna var väldigt komplexa och flera svar kunde ha passat mer eller mindre..
Men jag ser att många säger att kvantitativa delen var svårare så vi får hoppas att de är lite snällare med den normering iaf, men jag tror inte att det går att gissa så mycket nu eftersom normering är en komplex process och den som upplevs svårare eller lättare är mycket individuell.
Skriv svar