Kört fast i den kvantitativa kursen- Hur kommer jag vidare?

Diskussioner kring KVA-delen samt KVA-uppgifter
Skriv svar
Anma
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 21
Blev medlem: ons 24 jul, 2013 14:08

Kört fast i den kvantitativa kursen- Hur kommer jag vidare?

Inlägg av Anma »

Hej!
Flyttar detta inlägg till KVA istället för plugghjälp. Jag har en fråga om hur ni som har svårast för matten har för studieteknik. Mitt problem är KVA, jag har läst den matematiska repetetionen samt den kvanitativa kursen x antal gånger. Mina teoretiska kunskaper är ganska begränsade vilket medför att jag har ett behov av att gå in allt mer ingående. För att verkligen kunna lära mig utföra beräkningarna korrekt och "tillämpa" informationen praktiskt innan den blir permanent så använder jag mig av matteboken.

Nu har jag till exempel jobbat med potenser och ekvationer (ej räta linjen) i en vecka. 1 vecka!
Jag känner att jag kör fast, och så sitter jag där och tuggar lösningar och tal (som tar tid tid tid) till jag förstår. Sen går jag till nästa kapitel för att förstå så mycket som möjligt, en lite mer avancerad nivå, kör fast där och så upprepar jag hela tuggningsprocessen igen.
Detta är tidskonsumerande och extremt frustrerande, för att inte tala om ineffektivt.
Jag har försökt med pomodro metoden, men det har inte gått så bra. Upplever att det är en "allt eller inget" metod med för litet tidsspann, en metod som inte funkar för mig.

Nu är det 50 dagar kvar att förbereda sig på, och jag har inte hunnit plugga varken DTK, XYZ, NOG eller KVA för att jag är fast i den matematiska kursen och matteboken som är som ett enda evighetsspektakel.
Någon som har något tips? Det kan ju inte vara så jäkla svårt att jag måste läsa hela matte A kursen på en månad för att sätta 1,0 på KVA?! 8O

Vore oerhört tacksam för tips! :-D
phiols
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 37
Blev medlem: sön 22 dec, 2013 22:19

Re: Kört fast i den kvantitativa kursen- Hur kommer jag vid

Inlägg av phiols »

Hur långa pomodoro kör du? 25 min är väl standard men det finns inget som säger att du inte kan ha längre pomodoros.

Vet du varför du kör fast? Problem med formler?
Anma
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 21
Blev medlem: ons 24 jul, 2013 14:08

Re: Kört fast i den kvantitativa kursen- Hur kommer jag vid

Inlägg av Anma »

Ibland kör jag 45 min + 5 istället før 25+5.
Jag kør fast før att det ær så många formler att lära sig, i kombination med att uföra dem praktiskt så går det åt mycket tid. Ofta när jag räknar enligt formeln, så blir resultatet ändå fel, någonstans har jag inte förstått helt. âr det nödvändigt att kunna hela matte A som ett rinnande vatten för att få 1,0? Finns det några genvägar att ta, några saker som är viktigare än andra att kunna?
Skriv svar