Hur blev ni bättre på LÄS?

Diskussioner kring LÄS-delen samt LÄS-uppgifter
Skriv svar
Apagg2
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 10
Blev medlem: ons 22 apr, 2015 14:03

Hur blev ni bättre på LÄS?

Inlägg av Apagg2 »

Hej!
Jag är en av personerna med bristande läsförståelse. Har nyttjat HP-guiden väl nu i uppemot två månader och arbetat mig igenom hela Läsprogrammet. Tycker att mitt resultat fortfarande är väldigt varierande och kan ibland, även fast förklaringar föreligger, inte förstå varför rätt alternativ är korrekt. Tappar väldigt lätt koncentrationen och kan sällan rekapitulera HP-guidens texter. Kanske en liten tillstymmelse till förbättring går att påvisa men vill gärna se snabbare resultat. Därför skulle jag verkligen uppskatta om ni ville dela mer er av era bästa studietips och knep! Tack! :)
AcidBase
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 460
Blev medlem: fre 31 okt, 2014 9:32

Re: Hur blev ni bättre på LÄS?

Inlägg av AcidBase »

Jag har tränat på LÄS i över 2 år och har knappt gjort några framsteg. Har gjort alla prov sen 10 år tillbaka på tid och analyserat dem och får fortfarande bara 10-12 rätt när jag gör ett prov på tid. Fram tills jag var 25 år hade jag inte läst mer än några fåtal böcker så jag vet iaf varför jag har så dålig läsförståelse.
Det tar väldigt långt tid att träna upp sin läsförståelse och det är den hpdelen som är svårast att träna upp. Det jag kommer göra är iaf att försöka spika de andra delarna så att jag inte blir så beroende av läs-poängen. Jag fick 15/20 på läs i våras och det är ett drömresultat för mig. Där var några 50/50 chansningar som gick in och jag hoppas på samma tur om en månad =)
anzabd
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: tis 18 aug, 2015 3:58

Re: Hur blev ni bättre på LÄS?

Inlägg av anzabd »

Känner samma sak men ska försöka att fokusera någon timme på extra läsning. Det har ju att göra med att man blir bekant med texterna. KÄMPA!!
Skriv svar