LÄS vår 2010 upg. 19

Diskussioner kring LÄS-delen samt LÄS-uppgifter
Skriv svar
sarlaz
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 41
Blev medlem: tor 08 aug, 2013 21:04

LÄS vår 2010 upg. 19

Inlägg av sarlaz »

Jag behöver hjälp med fråga 19. Jag brukar oftast förstå varför jag svarar fel på läs-frågor men denna gång kan jag inte klura ut det, i facit står det att svaret ska vara A. Det skulle vara jätte snällt om någon kunde hjälpa mig!

Här är en länk till provet, och texten det gäller finns på sida 10. http://www.studerasmart.nu/wp-content/u ... -VTlas.pdf
Användarens profilbild
Magikarp
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 143
Blev medlem: mån 22 jul, 2013 8:34

Re: LÄS vår 2010 upg. 19

Inlägg av Magikarp »

Hej, läste texten nyss och jag fick det till B. "vilken inställning har textförfattaren till så kallad traditionell maskulinitet"

Detta fick jag fram från stycket som lyder " i kurserna kan det finnas en tendens att dikotomisera gammal "traditionell" maskulinitet å en sidan, och ny, icke-traditionell maskulinitet å den andra sidan, då traditionell blir lika med dålig, och ny blir lika med god....." hur hon ser på detta är " det blir därför väsentligt dels att problematisera begreppet "traditionell" så att det inte uppfattas som entydigt, dels att försöka BRYTA upp bra/dålig dikotomin...."

En konstruktion sker alltså mellan traditionell maskulinitet och ny maskulinitet som hon vill bryta upp för att det ger en sken av att utveckling har gått framåt.

Uteslutningsmetoden skulle annars funka bra här. Man kan snabbt se Att C och D inte stämmer eftersom det det framgår av texten att hennes syn är motsatt till vad svarsalternativen säger.
Michster
Bronspostare
Bronspostare
Inlägg: 665
Blev medlem: sön 26 maj, 2013 20:31

Re: LÄS vår 2010 upg. 19

Inlägg av Michster »

Instämmer med Kevin123. B är det rätta svaret, vilket även står i facit. Misstänker att du (sarlaz) råkat kolla på fel facit eller fel uppgift.

http://www.studerasmart.nu/wp-content/u ... -vt-10.pdf
VIP medlem och har frågor kring gamla HP Kvant uppgifter?

Kolla om lösning finns här (längst ned på sidan) http://www.hpguiden.se/Sidor/vip.html
sarlaz
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 41
Blev medlem: tor 08 aug, 2013 21:04

Re: LÄS vår 2010 upg. 19

Inlägg av sarlaz »

Jaha oj ja jag hade nog kollat fel i facit. Men jag svarade C, hade svårt att välja mellan B & C. Men nu förstår jag, tack så jätte mycket för hjälpen!
Skriv svar