Övningsprov - Uppgift 26

Diskussioner kring MEK-delen samt MEK-uppgifter
Användarvisningsbild
admin
Site Admin
Site Admin
Inlägg: 1991
Blev medlem: tor 31 maj, 2007 20:31

Övningsprov - Uppgift 26

Inläggav admin » tis 09 aug, 2011 17:01

Uppgift 26 - Verbal del.
Från studera.nu:s övningsprov inför det nya högskoleprovet.
Publicerat av Högskoleverket.

Här ser vi att stycket handlar om matematik och matematiker. Det är alltså ett uttryck med matematisk koppling som bör sättas in i tomrummet.

Läran om livets helgd: då helgd syftar till helighet är detta något som känns mer kyrkligt och koralfilosofiskt än matematiskt.

Antroposofernas modell: antroposofin är en andlig filosofi som grundades i början av 1900-talet av österrikaren Rudolf Steiner och ligger till grund bl.a. för Waldorfpedagogiken. Den går ut på att det finns en andlig värld som är objektiv, intellektuellt förståelig och tillgänglig för direkt erfarenhet genom inre utveckling och kultivering av en form av tänkande oberoende av sinnesintryck. Denna modell har således inga matematiska beröringspunkter.

Den darwinistiska världsbilden: darwinismen handlar om Charles Darwins lära om det naturliga urvalet. Inte heller här finns någon direkt matematisk koppling.

Aritmetikens formella struktur: aritmetik handlar om räknelära och sifferräkning. Här har vi alltså ett alternativ som i högsta grad berör matematiken och dess skrivna form passar även in i meningsuppbyggnaden.

Det är aritmetikens formella struktur som är rätt svar.

cron
Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
ÖVERKRAGNING
utskjutande byggnadsdel i ett övre (sten)lager
Nästa prov

4/4 - 2020 kl 8:10
kvar att studera!

Sista anmälningsdag:
3/2 - 2020 kl 23:59