NOG uppgift 1 2006 vt

Diskussioner kring NOG-delen samt NOG-uppgifter
Användarvisningsbild
Flow91
Bronspostare
Bronspostare
Inlägg: 676
Blev medlem: fre 12 sep, 2008 23:31

NOG uppgift 1 2006 vt

Inläggav Flow91 » tor 14 okt, 2010 15:52

Hur kommer man fram till svaret på info 1?

Med info 2 fick jag det till 64 sidor. Är det korrekt?

Tack på förhand!

Lookaa
Stammis
Stammis
Inlägg: 136
Blev medlem: tor 21 jun, 2007 2:00

Re: NOG uppgift 1 2006 vt

Inläggav Lookaa » tor 14 okt, 2010 16:14

Du behöver inte lösa den, bara du ser att informationen är tillräcklig.

2x (hur många tvåsiffriga sidor det finns) + 9 (sida 1-9 som är ensiffriga) = 119

2x = 110

x = 55

55 + 9 = 64

Användarvisningsbild
Flow91
Bronspostare
Bronspostare
Inlägg: 676
Blev medlem: fre 12 sep, 2008 23:31

Re: NOG uppgift 1 2006 vt

Inläggav Flow91 » tor 14 okt, 2010 16:19

Tack!

Jo, jag vet. Men jag var lite osäker. Jag trodde att det var 119 sidor och att själva svaret stod i infot. Då tänkte jag att det verkade för lätt. Så det var därför.

Användarvisningsbild
Hesam
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 24
Blev medlem: lör 06 nov, 2010 15:16

Re: NOG uppgift 1 2006 vt

Inläggav Hesam » tor 17 mar, 2011 16:49

Info 1 förstår jag men inte info 2, det står att 30 exemplar kostar 480 kr, 1 sida kostar 25 öre, men man vet ju inte hur många sidor en exemplar har...
kan någon vara snäll o förklara, tackar i förväg :)

Användarvisningsbild
Hesam
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 24
Blev medlem: lör 06 nov, 2010 15:16

Re: NOG uppgift 1 2006 vt

Inläggav Hesam » tor 17 mar, 2011 16:54

tror jag har de nu!
Med 30 exemplar menar dom 30 sidor elr? Elr menar dom 30 tidningar, då skulle de nämligen vara fel..
men skulle bli glad ifall någon skulle förklara de för mig :)

Användarvisningsbild
Lenti
Stammis
Stammis
Inlägg: 179
Blev medlem: tor 18 mar, 2010 11:48

Re: NOG uppgift 1 2006 vt

Inläggav Lenti » tor 17 mar, 2011 19:39

30 exemplar är 30 tidningar.

Kostnaden för en tidning blir därmed 480/30 = 16kr

De betalar 25 öre per sida och för 16 kronor får de 16/0,25 = 64 sidor.

Användarvisningsbild
Hesam
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 24
Blev medlem: lör 06 nov, 2010 15:16

Re: NOG uppgift 1 2006 vt

Inläggav Hesam » tor 17 mar, 2011 19:41

tack så mycket, jag älskar dig! :-P

Användarvisningsbild
Lenti
Stammis
Stammis
Inlägg: 179
Blev medlem: tor 18 mar, 2010 11:48

Re: NOG uppgift 1 2006 vt

Inläggav Lenti » tor 17 mar, 2011 19:52

Oj oj oj, anytime :oops: . Hehe


cron
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
NEOFILI
beundran för allt nytt
Nästa prov

14/4 - 2018 kl 8:10
144 dagar 7 timmar och 11 minuter kvar att förbereda sig på.

Sista anmälningsdag:
1/2 - 2018 kl 23:59

Utvalda forumtrådar