Thomas och aktier

Diskussioner kring NOG-delen samt NOG-uppgifter
sanast
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 42
Blev medlem: lör 15 okt, 2005 2:00

Thomas och aktier

Inläggav sanast » sön 26 mar, 2006 13:46

Tomas köpte vid ett tillfälle år 1999 ett antal aktier i ett företag för 25 400 kr. Hur många aktier köpte Tomas vid detta tillfälle?


(1) Om Tomas år 2000 köper ytterligare 100 aktier i företaget för 6 700 kr har han i genomsnitt betalat 107 kr per aktie i företaget.

(2) Om Tomas år 2000 säljer 100 av sina aktier, som han köpte vid tillfället år 1999, för
6 700 kr så gör han en förlust på 6 000 kr.

LaLuSH
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 94
Blev medlem: sön 30 okt, 2005 2:00

Inläggav LaLuSH » mån 27 mar, 2006 0:07

(1)

Han har ett totalt värde av 25400 + 6700 = 32100 kr aktier

Varje aktie har kostat honom i genomsnitt 107 kr.

Det totala antalet aktier år 2000: 32100/107 = 300 aktier

Antal aktier år 1999: 300 - 100 = 200 st


(2)

Ursprungligt värde på de 100 aktierna 1999: 6700 + 6000 = 12700 kr.

Värdet på en aktie: 12700 / 100 = 127 kr.

Totalt antal införskaffade aktier 1999: 25400/127 = 200st.



i (1) och (2) var för sig

Madlei
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 14
Blev medlem: tis 31 jan, 2006 1:00

Inläggav Madlei » mån 27 mar, 2006 0:42

Hej Lalush!

Dig skulle man behöva som NOG coach.. Har du skrivt HP ännu..?

Själv är det nog som ställer till det för mig, allt anna har gått OK..

:?

LaLuSH
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 94
Blev medlem: sön 30 okt, 2005 2:00

Inläggav LaLuSH » tis 28 mar, 2006 21:20

Ska skriva första gången nu 1 april.

Min svaga punkt är ORD, så kanske kan vi få till stånd ett utbyte av tjänster? :)

Har hursomhelst ett par försök på mig innan det är dags att söka in någonstans. No hurries, no worries.

gestir
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 21
Blev medlem: lör 19 jan, 2013 23:35

Inläggav gestir » lör 23 mar, 2013 21:34

LaLuSH skrev:(1)

(2)

Ursprungligt värde på de 100 aktierna 1999: 6700 + 6000 = 12700 kr.

Värdet på en aktie: 12700 / 100 = 127 kr.

Totalt antal införskaffade aktier 1999: 25400/127 = 200st.
Hur hade man ställt upp uppgiften om han istället hade gjort en VINST på 6000:-?

Jag vill veta så jag vet hur jag ska tänka om det kommer en liknande uppgift..

Användarvisningsbild
Niveus
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1108
Blev medlem: ons 28 nov, 2007 19:23

Re: Thomas och aktier

Inläggav Niveus » sön 24 mar, 2013 11:20

Tror inte de skulle fråga om detta pga vid vinst vid försäljning av aktier skall man vid deklaration betala 30 % vinstskatt vid värdepapperkonto, har du ISK så är det 30 % av statsräntan på totalinnehavet. :roll:
Aktier ftw..

gestir
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 21
Blev medlem: lör 19 jan, 2013 23:35

Re: Thomas och aktier

Inläggav gestir » mån 25 mar, 2013 16:06

Okej, men bortsett från det. Hade man tagit 6700 - 6000 = 700? Eller hade uppgiften inte gått att lösa då?


cron
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
CESSION
överlåtelse (av fordran utan gäldenärs medverkan); konkurs
Nästa prov

14/4 - 2018 kl 8:10
147 dagar 7 timmar och 4 minuter kvar att förbereda sig på.

Sista anmälningsdag:
1/2 - 2018 kl 23:59

Utvalda forumtrådar