Anki inställningar

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
Grönsallad
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 56
Blev medlem: ons 03 okt, 2018 20:04

Anki inställningar

Inlägg av Grönsallad »

Ni som använder Anki för att öva ord, vad har ni för inställningar?

Jag laddade ner HP-ultimat listan men det blir jätte konstiga intervall på vissa kort. Ibland har "easy"-knappen färre dagar än "good"-knappen till exempel eller så är det nya kort som har intervall på flera månader fast än jag har helt andra inställningar.

Är det någon som har samma erfarenheter och vad rekommenderar ni att man väljer för intervall på korten?
Användarens profilbild
Starstruck
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 347
Blev medlem: ons 14 aug, 2019 9:26

Re: Anki inställningar

Inlägg av Starstruck »

Såhär har jag:

Daily Limits
- New cards/day: 250 (just eftersom jag har redan gått genom memrise listan så kan jag de flesta orden, därför har jag valt 250. Men ett normalt är 100 ord/dag)

- Maximum reviews/day: 9999 (Du vill ha det så mycket som möjligt för att inte störa "Memrise inställningen")

New Cards
- Learning steps: 3m 5m 8m
(Detta innebär att när du går genom ett nytt ord, låt säga ordet pauperisera, och dessutom trycker på "good" så kommer samma ord komma om 3 min. Efter 3 min kommer ordet dyka upp igen och om du återigen trycker "good" så kommer den visas igen om 5 min. Trycker du "good" igen på ordet pauperisera efter 5 min så återkommer den senare efter 8 minuter. Men om du failar ordet, dvs trycker "again" efter 5 min så börjar ordet dyka upp igen efter 3 min och då börjar du intervallet för 3m 5m 8m igen. Tills du har tryckt "good" de tre gångerna med innebördes intervall.
Detta är min inställning men om du vill kan du ändra det till hur du vill.


- Graduating interval: 1
Betyder att efter att du genomgått alla intervaller (3m 5m 8m) så kommer ordet pauperisera dyka upp igen efter en dag. Kommer du ihåg ordet och därigenom trycker på "good" så kommer ordet att bli "graduated" och kommer att visas efter 2 dagar = det som menas med Easy interval. Men om du failar ordet, dvs trycker på "again" EFTER att kortet har blivit "graduated" (När de blir graduated så blir ordet grönt)så hamnar kortet i en så kallad laps (Då blir ordet orange). Laps innebär att ett ord som gått genom "learning steps" (Ett ord som går genom learning steps är blå) och därmed blivit "graduated" failas, dvs. du misslyckas att gissa rätt när ordet är redan grönt.


- Easy interval: 2

- Insertion order: Random
Hur du går igenom orden, valt random eftersom ibland kan man memorisera hur ordet är rangordnade.

Lapses
- Relearning steps: 10m 15m
Som ovan, det är antalet gånger som du failar ett ord då den är "graduated" eller grönt. Då blir den orange. När den är orange så ser intervallet 10m 15m. Om du lykas gissa rätt på dem två intervallen så förblir det orange:a kortet grönt och blir "graduated". Men om du återigen efter några dagar missar att gissa rätt på samma ord så går den i sin andra lapse.

- Minimum interval: 1

- Leech threshold: 8
Innebär att den totala antalet lapses går till 8 och när den går till 8 så kommer den markeras, vilket är innebörden av "Leech action: Tag only"

- Leech action: Tag only

Advanced
- Maximum interval: 35
(Dvs hur många dagar jag har på mig att gå genom hela ordlistan så att inställningarna justeras efter det, typ. Men om du har det på 36500 som de flesta inställningar brukar ha så kommer du nästan inte kunna gå genom de flesta orden i listan innan hp-dagen.)

- Starting ease: 2,50

- Easy bonus: 1,30

- Interval modifier: 1,00

- Hard interval: 1,20

- New interval: 0,00

Hoppas det här hjälpte dig!

Tips: Tryck aldrig så mycket på "easy" eftersom om du gör det kommer det ordet att återkomma mindre sällan vilket kan leda till att du glömmer bort ordet. Tryck därför helst på "good".
"Rejection is a redirection"

Discord: StarStruck#7388
Grönsallad
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 56
Blev medlem: ons 03 okt, 2018 20:04

Re: Anki inställningar

Inlägg av Grönsallad »

Tack för ett så utförligt svar! Mycket klarnar upp!
Skriv svar