Anki - Meningar med ORD

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
Henrik Weimer
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 9
Blev medlem: mån 07 sep, 2020 17:41

Anki - Meningar med ORD

Inlägg av Henrik Weimer »

Hejsan! Är det någon som vet om det finns en lista på Anki eller Memrise med många högskoleprovs ORD där de är med i en mening? Alltså där det svåra ordet står med i ett större sammanhang (en mening)?

Vore tacksam för svar.

Lycka till alla med nötandet av orden :)
Användarvisningsbild
Starstruck
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 67
Blev medlem: ons 14 aug, 2019 9:26

Re: Anki - Meningar med ORD

Inlägg av Starstruck »

"HP Ultimat - 8500 ORD" finns på Memrise. Jättebra ordlista. Gjort 1200 ord och stöter 2-3 ord varje gång jag gör provpassgenerator. När du går genom orden på Memrise så kan du välja en meme som visar dig mer vad orden ifråga betyder och hur det används i meningar. Men oftast finns det bara flertals synonymer.
Liolenio
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 15
Blev medlem: tis 21 jul, 2020 20:02

Re: Anki - Meningar med ORD

Inlägg av Liolenio »

Jag har också letat efter samma sak men inte hittat fullgoda ORD-flashcards kompletterade med meningar.

Det jag gjort är att jag laddat ner memrisekorten till en ankideck (8500- samt 5000-ordslistan) med memrise2anki add-on, tagit bort dubletter kortlekarna emellan och haft min ankideck som ordpluggsnav där jag själv kan redigera dem om jag vill.

Dyker det sedan upp ord som jag inte alls kan tänka mig hur de används i en talad mening, för vissa ord kan man ändå fatta hur/när/var de skulle låta och användas, så redigerar jag baksidan och lägger till meningsexempel från synonymer.se. Lyckligtvis behöver man inte bemöda sig att göra det så ofta som man tror.

Teoretiskt så borde det ju kunna gå att skapa ett add-on som matar in exempelmeningar från synonymer.se till varje kort. Men är inte tillräckligt tech-savvy för det. :lol:
Skriv svar