Gamla provord

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
axel1993
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 8
Blev medlem: tis 05 nov, 2013 11:19

Gamla provord

Inlägg av axel1993 »

Kan ord från orddelen på gamla hp återkomma i ett nytt prov? Förstår att det ändock kan vara bra att bredda vokabuläret men bara gällande just ORD-delen..

Användarvisningsbild
Zreeper
Stammis
Stammis
Inlägg: 259
Blev medlem: sön 23 sep, 2012 1:03

Re: Gamla provord

Inlägg av Zreeper »

Som tur är så har jag redan tagit reda på fakta kring det här:

"Här är statistik om hur många ord från gamla prov som man har återanvänt, från min kontaktperson David, som var snäll och tog fram det här:

VT14: 3 ord
HT13: 2 ord
VT13: 5 ord
HT12: 4 ord

2-5 poäng alltså, det är därmed högst sannolikt att det ligger i det här spannet även nästa prov, och 5 poäng kan vara värda mycket. Går man igenom de gamla orden och ser till att kunna dessa så har man då troligen 2-5 säkra poäng till. Ordplugg är dock tidskrävande, och jag kommer personligen att fokusera på övriga delar i första hand och se om ett par månader hur mycket tid jag känner att jag har över.
"

Edit: kollade lite nu och såg att det är drygt 2500 gamla hp-ord att träna på. Säg att man kan hälften av dessa, så blir det 1250 ord. Lär man sig 200 ord om dagen så fixar man det på en vecka, och säg att man också vill repetera orden efter en vecka också så blir det 2 veckor. Börjar man med det ca 2 veckor innan provet så hinner man med alla och bör komma ihåg de flesta till provdagen åtminstone. Kan vara en bra grej helt klart.

Skriv svar