Hur repeterar ni ord?

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
ahlaamd
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 47
Blev medlem: ons 14 dec, 2016 18:33

Hur repeterar ni ord?

Inlägg av ahlaamd »

Hej!
Nu har jag gjort 14 av hp-guidens ordlistor och har även repeterat klart 4 av dessa. Tänker inte göra en ordlista till förrän jag har repeterat klart, men problemet är hur jag ska gå tillväga för att ordlistorna ska sitta. Ni som som har gjort klart alla ordlistor och repeterat, hur har ni gjort med just repetitionen?

ponama
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 36
Blev medlem: fre 02 feb, 2018 20:51

Re: Hur repeterar ni ord?

Inlägg av ponama »

För mig fungerade det inte alls att repetera HPs ordlistor, dom fäste sig aldrig. Jag körde endast memrise och skapade en egen lista för ord jag upptäckte medans jag läste. Sedan var det ett konstant nötande, 2 timmar varje dag under 7 månaders tid.

mjaevlar
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 97
Blev medlem: tis 21 jul, 2015 16:34

Re: Hur repeterar ni ord?

Inlägg av mjaevlar »

Körde de 24 ordlistor som fanns (det var det jag hann göra, om man har mer tid rekommenderar jag alla gamla HP ord också), sållade först igenom alla listor med de ord jag var 100% säker på (lite drygt 50%), sparade alla jag var ens det minsta osäker på. Gäller att vara riktigt tuff och ärlig med sig själv och fortsätta repetera flera gånger, beta inte av en lista och sen repetera direkt typ 2 månader innan provet, då har man glömt det för längesedan när provdagen väl kommer. Tänk aldrig "äh det kan jag nog nu". Skulle rekommendera att sakta men säkert beta av alla listor för att sedan göra om alla typ 2 veckor innan och spara de ord du inte kan då. Tror jag hade runt 95% på alla ordlistor 2 veckor innan, gick från 12 till 17/20 på ORD-delen.
Memrise funkade inte för mig, blev att man gjorde ett ord intensivt och sen glömde av det efter ett par veckor. Går säkert att optimera bättre, men HPguiden funkade bra för mig!

Skriv svar