Memrise

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
Student15
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 64
Blev medlem: sön 21 jun, 2015 20:02

Memrise

Inlägg av Student15 »

Har nyligen upptäckt Memrise och tycker att det verkar bra. Är memrise ett bättre sätt att lära in orden än att bara sitta och skriva om och om orden eller tvärtom? Finns det någon lista med alla ord som finns här på HP guiden eller ska man skapa sin egen lista? Vilka listor använder ni? :-D

Hur lär ni in orden på bästa sätt?
greken123
Stammis
Stammis
Inlägg: 361
Blev medlem: tis 15 jul, 2014 12:29

Re: Memrise

Inlägg av greken123 »

haron skrev:Har nyligen upptäckt Memrise och tycker att det verkar bra. Är memrise ett bättre sätt att lära in orden än att bara sitta och skriva om och om orden eller tvärtom? Finns det någon lista med alla ord som finns här på HP guiden eller ska man skapa sin egen lista? Vilka listor använder ni? :-D

Hur lär ni in orden på bästa sätt?
Finns flera listor om du letar lite. 2-3 som är roligt bra. Det bra med orden här är att de orden som redan förekommit är borttagna. Iofs både bra och dåligt, eftersom gamla ord kan förekomma plus att det bidrar till ökat ordförråd.

Hur man lär sig är väldigt subjektivt.

Jag vill skriva orden. I mobilen eller penna. Då lär jag mig bäst. Sen svåra ord eller ord som är lika. Kolla min dagbok så ger jag exempel.

Är ingen expert men ligger på 90-96% på alla 1-24 listor här och ligger på minst 18/20 på alla webbaserade Ordprov. Sen är nötning och repetion a och o.

Mvh greken.
Användarens profilbild
admin
Site Admin
Site Admin
Inlägg: 2241
Blev medlem: tor 31 maj, 2007 20:31

Re: Memrise

Inlägg av admin »

Våra ordlistor finns inte på Memrise. På grund av upphovsrätt är det inte tillåtet att kopiera, skriva ut eller överföra VIP-utbildningens material.

Tack för er förståelse!
Skriv svar