Söker ett ORD-program

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
sadik.radhi
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 18
Blev medlem: tor 13 mar, 2014 18:12

Söker ett ORD-program

Inlägg av sadik.radhi »

Tja jag söker efter ett ordprogram där jag kan navigera genom mina ord ett i taget och dölja/visa ordets betydelse med ett knapptryck.

lite som memrise men jag vill ej ha alternativ utan enbart ordet och sedan dess betydelse för att se om jag kunde ordet eller ej.

ceraki
Stammis
Stammis
Inlägg: 243
Blev medlem: ons 31 okt, 2012 13:33

Re: Söker ett ORD-program

Inlägg av ceraki »

Har du prövat programmet "anki"? :)

Precis som memrise använder den sig av intervaller, så först så repeteras ord ofta sen mer sällan beroende på hur bra du kan dem. Till skillnad från memrise så får du själv bedöma hur bra du kunde ordet. Efter att du har visat vad det betydde så kan du välja om du inte kunde den, om du kunde den "ok", om du kunde den bra, eller om du kunde den mycket bra. Sen beroende på vad du väljer tar det olika tid för dig att se kortet igen.

Anki är mer som ett "flashcard" program, så det blir mer som du vill ha det att man först ser ena sidan och sen kan man titta på andra. Man kan också designa korten som man vill ifall man vill lägga in exempelmeningar/ljud/videos etc.

Det som är negativt med anki är att det inte är så etablerat i sverige, så när man pluggar svenska får man göra sina egna ordlistor istället för att bara ladda ner andras.

ceraki
Stammis
Stammis
Inlägg: 243
Blev medlem: ons 31 okt, 2012 13:33

Re: Söker ett ORD-program

Inlägg av ceraki »

Fast jag hittade den här ordlistan:

https://ankiweb.net/shared/info/1815379967

som tydligen har 5000 ord från ordprov.se. Så kanske en bra början? :)

Skriv svar