Tid

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
tonåring
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 33
Blev medlem: tor 20 okt, 2016 15:52

Tid

Inlägg av tonåring »

Hur lång tid tog det för er att lära er ca 7000 ord?
Jag försöker lära mig ca 3000 ord just nu och det tar så lång tid känns det som, och jag måste repetera och repetera så att jag inte glömmer orden.. Någon som har tips på hur man får orden att fastna?

TheNil0
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 13
Blev medlem: tis 12 apr, 2016 9:19

Re: Tid

Inlägg av TheNil0 »

Låna/ köp boken vägen till maxade betyg. Där finns massor med bra tips! Det gäller att skapa bilder och associera orden till en bild då hjärnan lättare kommer ihåg. Jag fick göra som du förut dvs repetera massor sedan lärde jag mig denna teknik. Nu går det undan att lära sig ord kan jag säga:)
Lycka till!

Användarvisningsbild
Iman.1998
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 870
Blev medlem: ons 02 nov, 2016 13:31

Re: Tid

Inlägg av Iman.1998 »

Eftersom att jag skriver om minnesförmågan på mitt gymnasiearbete så rekommenderar jag att du associerar ordet med en imaginär bild i huvudet som TheNII0 nämnde. Det som funkar för mig är att jag säger ordet högt flera gånger och försöker associera det med en bild. Då minns jag ordet när jag t.ex ska skriva upp det någonstans eftersom att jag minns min röst då jag sa ordet. Vet dock inte om det funkar på alla hehe, men en bra start att lagra ordet i ditt korttidsminne iallafall. För att ordet ska fastna i ditt långtidsminne måste du försöka använda ordet, koppla det i sammanhang och repetera det.

Good luck :)
Högskoleprovet ska besegras.

Skriv svar