Efterfrågar pluggtips!

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
Xx_IvanKreuger_xX
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 5
Blev medlem: sön 20 okt, 2019 16:53

Efterfrågar pluggtips!

Inlägg av Xx_IvanKreuger_xX »

Första gången jag skriver HP, går tredje året på gymnasiet. Har bra betyg men en bit ifrån Handels, som är målet. Till kritan; kollat facit nu och jag får mellan 68-66 på verbala, varav 7 av felen på orddelen. Tänker, utifrån att jag inte pluggade alls inför provet och såg det mest som en kul grej att göra, att jag ska satsa inför vårens prov.

Fokusområden är givetvis ord, hur pluggar ni ord? Läser rätt tunga böcker och texter på fritiden, så helst något tips utöver det!

Sen behöver jag förmodligen lägga ner bra mycket tid på matten. Hur pluggar ni matte inför HP? Finns det några böcker ni rekommenderar? hemsidor? Allt är utav intresse!
B0lters
Stammis
Stammis
Inlägg: 119
Blev medlem: mån 14 okt, 2019 19:34

Re: Efterfrågar pluggtips!

Inlägg av B0lters »

Vad gäller matematik så är nyckeln att göra gamla högskoleprov, samt att använda diverse plattformar som har förklaringar till problemen (så att du förstår hur man ska läsa dem). Högskoleprovguiden, HP-Akademin och Youtube-kanaler som https://www.youtube.com/channel/UCV7cRw ... lc5BTYHAbw finns.

Vad gäller ord så pluggar jag det inte alls, utan huvudsaken är att man läser och kommer i kontakt med mycket svenska i allmänhet. Ifall du vill plugga ord och endast ord så kan du t.ex. bestämma dig för att gå igenom tjugo ord per dag eller något liknande. Överlag så verkar du ganska väl förberedd inför verbala, och fortsätter du bara att läsa böcker och texter så löser det sig av sig själv. Ord är även något man tenderar att bli bättre med åldern på.
vfg222
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 90
Blev medlem: tis 05 dec, 2017 16:35

Re: Efterfrågar pluggtips!

Inlägg av vfg222 »

Tjena!

Här är mitt tips inför ORD: Läs minst en timme ansträngande text per dag. Medan du gör det så antecknar du de ord som du inte förstår i ett anteckningsblock. Om du inte hittar många ord så läser du för enkla texter. I denna fas strävar du efter en bra rytm i läsandet, varför du enbart antecknar orden och inte söker upp deras betydelse. Efter att du läst en timme så går du igenom de ord du antecknat, definierar dem (i dina egna ord om möjligt) samt skriver ut en exempelmening med ordet. Här är det passande att vara lite absurd (kanske tom. vulgär) då sådant bättre fastnar i långtidsminnet. Gör du detta varje dag så kommer du utan tvekan höja dig på ORD.

Att plugga separata gloslistor som inte har någon förankring i konkreta sammanhang är i min mening högst improduktivt. Samma tid kan användas till att istället läsa ännu mer, vilket såklart förbättrar samtliga VERB-områden istället för enbart ORD.

Du har tur, Handelshögskolan har blivit allt enklare att komma in på. Senast låg den så lågt som 1,75!

Får jag fråga dig var du ligger på KVANT?
Skriv svar