Fördelar med hpguiden?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
smule
Stammis
Stammis
Inlägg: 165
Blev medlem: sön 16 jun, 2013 12:57

Fördelar med hpguiden?

Inlägg av smule »

Hej!

hur är det med VIP här? Tror ni att det skulle passa mig?

jag har aldrig gjort högskoleprovet innan men jag har gjort ett par gamla prov och vet vad jag behöver träna på. KVA, XYZ och NOG är mina minsta problem, däremot behöver jag öva mycket på DTK, ORD och MEK, kanske också lite ELF men det fixar jag väl utan hpguiden.

Så vad erbjuder ni för möjligheter att få bra på DTK, ORD och MEK? Mitt mål är att någon gång få 1.7 på HP.
MCity
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 73
Blev medlem: lör 06 nov, 2010 16:29

Re: Fördelar med hpguiden?

Inlägg av MCity »

Är det ORD och MEK som man måste höja sig på kan jag rekommendera att bli medlem här. Det finns inget bättre än HPguidens ordprogram.

Jag använde bara ORD, XYZ, KVA och lite MEK när jag övade inför provet. LÄS och ELF kan man öva på också men jag tycker att det räcker med att göra gamla prov och läsa tidningsartiklar dagligen (se lästips till höger). Jag tyckte ärligt talat att texterna på HPG inte var särskilt bra (för svåra). Det är viktigare att hitta en bra strategi på dessa delar under provdagen och hur du ska disponera tiden på de olika delarna. För DTK gäller samma sak, du kommer att höja dig där om du övar på gamla prov.

Jag höjde mig från 10 till 17/20 på ORD och då gjorde jag inte alla ordlistor. Även om priset är högt så är det värt att bli medlem bara för ordprogrammet tycker jag. Nu ser jag också att det kommit nya funktioner som gör inlärningen bättre.

Du höjer dig automatiskt på MEK när du tränar på ORD. MEK-uppgifterna/meningarna var för svåra/otydliga i min mening men det skadar inte att träna på dem. ORD är som sagt det viktigaste som jag nämnt ett antal gånger nu.
smule
Stammis
Stammis
Inlägg: 165
Blev medlem: sön 16 jun, 2013 12:57

Re: Fördelar med hpguiden?

Inlägg av smule »

Okej det låter bra, men hur är det med övningar inför DTK här då? Finns det tips och strategier som man kan ta del av när man är VIP?
MCity
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 73
Blev medlem: lör 06 nov, 2010 16:29

Re: Fördelar med hpguiden?

Inlägg av MCity »

Jag tror inte jag övade på DTK här på HPG en enda gång. Inte vad jag kommer ihåg, så jag kan inte säga så mycket om det. Tips och strategi finns för varje provdel som du kan se på "VIP-Exempel" ovan och har man aldrig gjort provet så är det väldigt bra om man läser dem. Jag tycker tipsen och strategidelen på XYZ och KVA var väldigt bra, det är vad jag kommer ihåg. Kan inte se nu då jag inte är VIP-medlem längre.

Nu vet jag inte vad du har för tidsplan för att nå ditt mål. Det jag kan säga med all säkerhet att det bästa sättet att träna inför högskoleprovet är att öva på gamla prov, speciellt på DTK. Efter att du skrivit många äldre prov kommer du förstå hur det är upplagt och vilka fällor som finns. Nu har du redan gjort ett så du har fått en hint vad som är dina styrkor/svagheter. Blir du medlem på HPguiden så läs igenom grundligt de strategier och tips som finns på de delar du känner sig osäker på INNAN du gör fler gamla prov. De har själva lagt upp en plan på hur du kan lägga upp ditt plugg beroende på dina styrkor/svagheter. XYZ, KVA och MEK har inte många prov som du kan öva på då dessa är nya, tänk på det, men de andra provdelarna finns det massor av som du kan öva på.
Skriv svar