Hjälp med pluggschema!

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
Hp_plugg
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: mån 21 okt, 2019 12:45

Hjälp med pluggschema!

Inlägg av Hp_plugg »

Hej!

Kan någon vänlig själ hjälpa mig hur jag ska lägga upp plugget?

Jag har skrivit hp 3 gånger (blir min fjärde gång nu) och fått 0,6, 0,55 samt 0,65…

De betyg jag har räcker till förhoppningsvis den utbildning jag tänkt söka, beroende på hur antagningspoängen ser ut nästa år. Jag vet inte riktigt vilket provresultat jag vill uppnå. Men mellan 1,1-1,4 räcker nog. Jag ser mest hp som en rolig utmaning, samtidigt som ett ökat provresultat innebär att förutsättningarna för att klara universitetsstudierna ökar.

Jag tog studenten i år och är villig är lägga ner energi för att få ett bättre resultat inför våren. Från provet i våras provet fick jag:

XYZ: 16/24
KVANT: 9/24
NOG: 5/12
DTK: 9/24
Resultat: 0,8

ORD: 10/20
MEK: 7/20
LÄS: 6/20
ELF: 11/20
Resultat: 0,5

Jag tror att jag har potential att få bättre på kvant, måste bara bli snabbare och få i rätt tänk. Höstens prov, 2019 kändes okej. Jag hade några uppgifter på DTK delen som jag fick gissa på, dock kändes det som att den verbala delen gick mycket sämre, framförallt läs delen.

Hur ska jag bäst lägga upp allt inför våren för att höja mig så mycket som möjligt? Ungefär hur många timmar bör man lägga ner? Jobbar inte i nuläget, men kommer troligtvis inte orka plugga 8 timmar om dagen i 5 månader. Är det värt att köpa VIP? Har någon erfarenhet av hur upplägget som VIP medlem ser ut jämfört med andra kurser som hp akademin eller alakando?

Jag vill även tilläga att pluggade i genomsnitt 2 timmar per dag i cirka en månad inför höstens prov genom att göra gamla prov, men tror inte det gav så mycket..

Extremt tacksam för svar!!
Happysadkid
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 79
Blev medlem: tor 19 okt, 2017 17:26

Re: Hjälp med pluggschema!

Inlägg av Happysadkid »

Hp-guiden kostar 2500 kronor och har allt som du behöver. En människas utbildning är otroligt viktig och att lägga den summan för att nå sin drömutbildning är nog något man bör göra ifall man kan.
Användarens profilbild
VicBos
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 551
Blev medlem: ons 28 nov, 2018 0:03

Re: Hjälp med pluggschema!

Inlägg av VicBos »

Kommer du att lägga ner tid på dina studier är det absolut värt att skaffa VIP enligt min mening, du får dessutom ett skräddarsytt schema av din coach. Har inte testat någon annan tjänst så kan inte uttala mig något om andra alternativ.

Att ta hjälp av matteböcker och repetera den grundläggande matematiken på exempelvis matteboken.se i all ära men det är guld värt att få förklarat hur en kommer fram till det rätta svaret, utan det hade jag inte förbättrats så mycket på den kvantitativa delen som jag har gjort.
Att räkna uppgifter i en mattebok och bara se ett svar i facit ger mig inte mycket om jag har räknat fel och inte vet hur jag skulle ha gått tillväga för att lösa uppgiften.

Genomförde hela "All matte du behöver" här på VIP-sidan inklusive alla tillhörande uppgifter och byggde på så vis en bra grund att stå på, blev varse om mina kunskapsluckor och började sedan arbeta med de separata delarna XYZ, KVA osv.
Det är skönt att ha allt material samlat på ett och samma ställe.

Mitt råd är att inte gå ut för hårt när du lägger upp ditt pluggschema, starta hellre med ett fåtal timmar per dag, märker du sedan att det är hållbart i längden kan du öka på antalet timmar. Gör regelbundet utvärderingar där du frågar dig själv "fungerar detta upplägg eller bör jag justera något?".
Kom ihåg att studierna inte bör gå ut över sömn, vila/återhämtning, träning och socialt umgänge. Det krävs en balans för att orka studera under lång tid och för att det skall vara hållbart i längden.
Skriv svar