Högskoleprovet - Hjälp (vill satsa)

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
Sheybetalhamd
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 09 sep, 2014 22:03

Högskoleprovet - Hjälp (vill satsa)

Inlägg av Sheybetalhamd »

Hejsan gott folk!

Jo det är nämligen så att jag har bestämt mig för att börja satsa på högskoleprovet för att uppnå bra resultat. Har tidigare fått ungefär 0,7 vilket var ett test som jag gjorde då jag ville veta hur det ser ut etc innan jag sätter igång och pluggar till den. Frågan är, går det att höja sig från 0,7 till 1,5-1,6 under 6 månaderstid? observera att jag inte pluggade alls till det högskoleprovet som jag gjorde och visste inte ens hur själva strukturen såg ut. När det gäller pluggandet och motivationen så är det inte någo vidareproblem då jag går i natur och är insatt samt anpassad till det. Skulle kunna lägga ungefär 1-5 timmar varje dag beroende på hur mycket plugg jag har (går fortfarande på gymnasiet som sagt). Om det nu går att höja sig så mycket, hur gör man och på vilket sätt ska man plugga för att nå maximala resultat? hur sak man plugga på varje del och vad har ni för tips? hade tänkt göra det utan VIP här på hpguiden.
Förresten! Är det verkligen så att det är nästan garanterat att man får ungefär 1,5 om man har VIP? Är det verkligen så effektivt med VIP?

Tack på förhand, Sito.
Original
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1305
Blev medlem: lör 11 okt, 2014 11:58

Re: Högskoleprovet - Hjälp (vill satsa)

Inlägg av Original »

Hej Sito. Välkommen hit, vi kommer tag hand om dig mycket väl här på HP-guiden.
Det är många som har gått från 0.9-1.8/1.95. Dock så är detta lite komplext under sex månader skulle jag säga. Jag tror mer på 0.7-1.3-1.7-1.8.
Det ingen av oss kan besvara på är om du kan nå 1.5-1.6 på sex månader, utan enbart du kan göra besvara på denna fråga. Visserligen är detta fullkomligt möjligt med du skall vara fullt medveten om att du måste vara disciplinerad och hålla dina rutiner och plugga varje dag.
Om du frågar mig så säger jag: Ja, det är möjligt men det krävs mycket, många säger att vägen dit är jobbig men jag ska vara ärlig. Jag njuter när jag pluggar inför högskoleprovet (jag är seriös), det är kul så det är inte svårighetsgraden som är jobbig utan att hålla rutinerna, motivationen går och kommer. Vart än motivationen ligger så skall du hålla disciplinen och rutinerna igång.
Du frågar även om hur du ska plugga, detta beror på hurdant det ser ut på respektive del, vilken är din svaga sida och vilken är din starka? Utgå från detta.
Jag tror absolut att du kan nå 1.5-1.6 med massor av plugg.
P.S. Jag går också sista året på natur, kommer satsa på E-C i samtliga kurser och köra HP (3-4 h om dagen).
Hoppas du fick svar på din fråga, ställ gärna fler frågor.

Med vänliga hälsningar
Kim
Sheybetalhamd
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 09 sep, 2014 22:03

Re: Högskoleprovet - Hjälp (vill satsa)

Inlägg av Sheybetalhamd »

Tack för svaret Kim! :)

Uppskattar verkligen hjälpen! Jo jag upplever samma sak, njuter av att plugga i allmänhet och högskoleprovet skulle nog inte vara ett undantag skulle jag tro. Som sagt alltid värt att försöka och se vart man hamnar.

Min svaga sida är nog verbala delen kan jag tänka mig. Dock så vet jag inte hur jag ska träna på just den. Ska man träna på ord och försöka nöta in så pass många ord som möjligt i komb med att läsa DN dagligen? Kvantitativa delen är nog inte lika svår men inte så pass enkel att man kan skita i den, speciellt när det handlar om sådant som man inte stötar på ofta exempelvis NOG.

Någon som har VIP och som kan dela med sig om sina frbättringar etc. Är det värt? Vad är det som är så pass speciellt med VIP? Med tanke på att man kan få tag på gamla prov överallt och öva på dem lixom.
Tack så mycket! :)
Original
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1305
Blev medlem: lör 11 okt, 2014 11:58

Re: Högskoleprovet - Hjälp (vill satsa)

Inlägg av Original »

Det är inte kanske värt att försöka. Det är värt att försöka eftersom om man verkligen lägger ner tid så kommer det absolut att gå! Jag är 100 procent säker på att det går men det krävs från dig.

Jag höjde mig med 0.4 på den kvantitativa med ungefär 3 veckors plugg, observera att jag hade ungeför 10-15 slarvfel totalt under provet som inte borde ha hänt. Hade fått 1.8 om inte slarvfelen var där (mitt fel, jag var hyper, jag glömde min klocka och tänkte på tiden hela tiden).

Den verbala delen är bäst att man läser artiklar drån DN och SvD och efter man har läst dessa analyserar man dessa och sammanfattar de. Efter ett par veckor lär du se skillnad. Gör 2-3 gamla LÄS och ELF varje vecka, börja utan tidspress och få 20/20 (analysera alla dina svar, rätt som fel). Börja efter detta med tidspress. Efter 20-30 gamla prov läs du se stor skillnad.

Kör! Det finns massor med dagböcker från folk utan VIP som har nått 1.8+ från 0.9 som till exempel, men eftersom att allt är samlat här på VIP kursen så är detta väldigt effektivt om du inte redan har allt samlat.

Go hard or go home.
Användarens profilbild
Solisa
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 61
Blev medlem: fre 18 jul, 2014 21:52

Re: Högskoleprovet - Hjälp (vill satsa)

Inlägg av Solisa »

Jag kan ju dela med mig av min höjning tack vare VIP, även om jag inte är en lång användare av tjänsten. Jag gick från 0.9 mitt första prov i våras till 1.4-1.45 detta prov. Det trodde jag aldrig men uppenbarligen har VIP hjälpt mig mer än jag trodde det skulle göra. Jag har suttit mycket (till och från sedan sommaren och sen på heltid 3 veckor innan provet)med XYZ, NOG och kvant. Det som jag tycker är bra att man lär sig var och hur de kan lura en, man lär sig vilken typ av frågor som kommer och hur man räknar ut dem, jag kände igen många av talen som kom i detta provet och kunde räkna på dem, i våras satt jag som ett frågetecken och förstod inget. Sen är jag inget mattesnille och det var länge sen jag plugga matte, så har även repeterat Matte A med vanlig mattebok och skrivit ut många vanliga prov, speciellt DTK prov och övat på noggranheten. Att man kan ha uppgifterna på tid är också bra märkte jag under provet eftersom jag hann provet utan att känna stress :) (gäller ju även verbala)

Speciellt med VIP är ju också att man får tydliga förklaringar på varje uppgift då man rättat (man behöver alltså inte leta fram förklaring själv vilket är skönt) och även kan spara alla uppgifter man inte klarar i en egen lista och sen nöta på dessa igen. Har fått känslan av att många uppgifter på VIP ofta också är svårare än själva provet vilket gör att det riktiga provet känns betydligt lättare (enligt mig iaf) och då blir man också mindre stressad :) Kommer fortsätta med VIP tills jag når mitt mål, tror dock man kan höja sig även utan VIP, men allt beror på ens disciplin och vilja :) Jag tycker det är skönt att ha få alla uppgifter här istället för att behöva leta fram uppgifter och förklaringar på annat sätt vilket skulle ta mycket tid.

Min höjning såg ut: kvant del: 0.4-1.3, verbal del 1.4-1.6.

Lycka Till med din höjning det går absolut med vilja & disciplin! även om man inte tror det först och det känns tungt i början :)
Skriv svar