Höja sig från 1.4 till 1.8~

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
BigE
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 5
Blev medlem: fre 20 jun, 2014 14:27

Höja sig från 1.4 till 1.8~

Inlägg av BigE »

Hej!

Gjorde HP två gånger under tvåan i gymnasiet och fick båda gångerna 1.4. Det känns som en typisk onlinegrej att sitta och ursäkta sig men båda gångerna sov jag ca tre timmar vilket jag tror påverkade mitt resultat på den verbala delen - 1.3. Hade svårt att fokusera, speciellt mot slutet av provet. Pluggade inte heller innan provet, men jag tror däremot att jag ändå fick stor nytta av att all Matte A och B var fräsch i hjärnan.

Nu har jag jobbat ett år på ett vårdboende där jag trivs bra, jag gillar att arbeta inom vården och känner litegrann någonstans att det är mitt kall. Känner dock att en framtid som undersköterska eller sjuksköterska inte är min grej - ska jag köra ska jag gå hela vägen. Dessutom är jag sjukligt fascinerad av psykiatri. Så, istället för att plugga systemvetenskap eller civilingenjör - IT (sökt båda) till hösten tänkte jag fokusera på högskoleprovet och se vart det tar mig.

Kikat lite på gamla högskoleprov, mest KVA-delen och känner ändå att det är svårare än vad jag kom ihåg det. Jag kommer att behöva lägga ner tid på att fräscha upp alla koncept, och alla grunder måste sitta som rinnande vatten.

Ja ja, vad tror ni? Är det en möjlig höjning med lite plugg varje dag i fyra månader för att sedan hårdplugga en vecka eller två innan? Är det värt det? Såg att lägsta intag på UU varje vårtermin har varit 1.7, så 1.75 skulle med lite tur kunna räcka.
Användarens profilbild
Endiv2014
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1318
Blev medlem: sön 08 jun, 2014 21:03
Ort: 040

Re: Höja sig från 1.4 till 1.8~

Inlägg av Endiv2014 »

Klart det är möjligt det är ju inte någon jättegrej att höja sig från 1,4-1,8. Om det är omöjligt vad jag då säga som försöker höja mig till 1,6 från 0,9.

Klart det är möjligt om man lägger ner tid och slit.
MadridistaN
Användarens profilbild
powniac
Stammis
Stammis
Inlägg: 159
Blev medlem: ons 10 jul, 2013 11:40
Ort: STHLM

Re: Höja sig från 1.4 till 1.8~

Inlägg av powniac »

jepp jag somnade inte heller så tidigt dagen innan hp och jag orkade knappt igenom den första verbala delen.

allt är möjligt!

gillar idén du har MEN att hårdplugga 1 eller 2 veckor innan själva provet är ju inte bra det - tror inte det på något sätt kommer gynna dig.

börja direkt med att investera i HPG. fräscha även upp matten för om du nu går i åk 2 och tycker att du inte ska göra det då borde jag verkligen tycka att jag inte ska göra det då jag PRECIS gått ut åk 1. så gå repetera matte A som finns här i hpg - den är dessutom väldigt bra bättre än att köra ma 1a/b/c boken!

håller förövrigt med madrid killen ;)
ge mig ditt Skype användarnamn så addar jag dig!
Skriv svar