Hur håller jag nerverna i schack på provdagen?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
Användarens profilbild
tigerdrottningen
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 146
Blev medlem: fre 15 jan, 2016 18:18

Hur håller jag nerverna i schack på provdagen?

Inlägg av tigerdrottningen »

God kväll!

Jag eftersöker förslag på böcker som kan hjälpa mig att hålla mina nerver i schack under provdagen, men även andra typer av tips och förslag på hur jag ska tackla problemet. Har lagt ned otaliga studietimmar och uppnår mitt mål med god marginal hemma under mina provsimuleringar, men på provdagen brister allt då jag är alldeles för nervös. Tänker att det borde finnas bra självhjälpsböcker för detta?

Någon som haft liknande problem och kan komma med tips på vad som fungerade för er? Tack! 🙏🏼 🌟
0.65 - 0.65 - 0.65 - 1.05 - 0.8 - 1.15 - 1.4 - 1.7
Användarens profilbild
aristofanes
Bronspostare
Bronspostare
Inlägg: 711
Blev medlem: tor 15 nov, 2018 16:27

Re: Hur håller jag nerverna i schack på provdagen?

Inlägg av aristofanes »

Hej,
Det verkar vara så för de flesta, konsten är inte att i princip kunna svaren utan att få det ur sig på provet.
Jag läste någon rapport från gruppen som konstruerar provet, och föga förvånande var slutsatsen att om det är viktigt att man klarar provet bra och därtill att man har en personlighet som lätt stressar upp sig, ja då går det sämre.
Så, om man kan intala sig själv att det är bara ett prov i mängden, och går det inte bra idag så skriver man en gång till, då ökar man möjligheten att klara sig.
Jag tror också på fasta intränade rutiner. Man vet hur man ska göra under provdagen, järnkoll på hur tiden flyter iväg och att det finns tid kvar till DTK osv. Kort sagt, ju fler saker man har koll på desto färre att inte ha koll på = stressa upp sig för.
Jag lade upp några enkla videor på Youtube, men för att dokumentera mina egna anteckningar. Men jag tror faktiskt att kloka val av mellanmål, av linjaler etc bidrar till att minska stressen och också tjäna några viktiga sekunder.
Undan för undan lägger jag ut några videor på Youtube om mina hp-erfarenheter. Kolla gärna. Sökord Högskoleprovet Aristofanes eller Högskoleprovet Jon
Skriv svar