Hur hinner ni?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
Rozeya
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 300
Blev medlem: tis 19 nov, 2013 22:27

Hur hinner ni?

Inlägg av Rozeya »

Hej! Jag har nu länge gjort prov samt uppgifter här utan tid, men nu när jag börjat igen med att göra prov på tid så hinner jag inte. Det är ett stort problem för att när jag går tillbaka till uppgifterna som jag ej han med och gör utan tid så brukar jag ändå kunna lösa dem.

Därför frågar jag er som haft samma problem, hur gör ni för att hinna med alla uppgifter? Det är en månad kvar till provet och jag kommer försöka pressa mig själv när jag gör uppgifterna men jag vet att jag ändå ej kommer att hinna med tiden. :?
samset
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 15
Blev medlem: mån 21 sep, 2015 0:43

Re: Hur hinner ni?

Inlägg av samset »

Beror väl på om det är KVA eller verbala delarna.

Matte handlar bara om att öva om och om igen tills det sitter, ta tid och öva så många uppgifter som möjligt. Du behöver ju inte hitta exakta svar till allt, runda upp och ner så det blir enklare för dig. Intelligenta gissningar är bra också!

Verbala delen står det tips på VIP utbildningen. Basically öva snabbläsning och lär dig så många ord som möjligt så att du inte behöver tänka efter om vad något betyder medan du läser texten.
Användarvisningsbild
erials
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 82
Blev medlem: tis 27 okt, 2015 0:27

Re: Hur hinner ni?

Inlägg av erials »

Jag har nu länge gjort prov samt uppgifter här utan tid, men nu när jag börjat igen med att göra prov på tid så hinner jag inte.

...för att när jag går tillbaka till uppgifterna som jag ej han med och gör utan tid så brukar jag ändå kunna lösa dem.

Att du förstår uppgifterna när du får göra dem i lugn och ro ger inte automatiskt dig någon magisk förmåga att räkna ut dem snabbt under tidspress. Att bli snabb i beräkningarna förutsätter att du förstår uppgifterna, men sedan måste du nöta mycket för att få in en vana och effektivisera även korrekta beräkningar. Det låter som du är lite otålig och tänker att "eftersom jag förstår uppgifterna borde jag också kunna räkna ut dem snabbt".
Om du en längre period gjort uppgifterna utan tidspress, och sen precis har börjat göra dem på tid så är det väl inte så konstigt att du tycker det är jobbigt..? Ge det lite tid och kom tillbaka när du ärligt kan skriva att du nötat många uppgifter på tid, då det är (logiskt nog) vad som krävs.
[HT15] Kvant: 1.10 Verb: 1.10 Tot: 1.10
[VT16] Kvant: 2.00 Verb: 1.50 Tot: 1.75
AcidBase
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 460
Blev medlem: fre 31 okt, 2014 9:32

Re: Hur hinner ni?

Inlägg av AcidBase »

Öva, öva & fortsätt öva så kommer det. Förutom i ord och mek är nog tiden boven för dem flesta.
Skriv svar