I vilken ordning gör ni provet?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
hplovisa123
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: tis 17 nov, 2015 11:29

I vilken ordning gör ni provet?

Inlägg av hplovisa123 »

Hej!

Varje gång jag gjort högskoleprovet har jag gjort det i "rätt" ordning, dvs från fråga 1 och avslutar med fråga 40. Har dock märkt att jag då lätt gör små slarvfel på de sista uppgifterna då jag är stressad (oftast på kvantitativa, DTK som ändå kräver ganska mycket tid per uppgift).

Enligt vad jag testat har jag mest svårt för YYZ samt KVA, har ganska lätt för NOG och DTK (om jag har god tid på mig). Ska jag då börja med de enklare delarna, dvs hoppa direkt till NOG och DTK och göra XYZ och KVA sist? Eller ska jag helt enkelt hoppa över uppgifter jag tycker känns svåra och sedan gå tillbaka?

Hur brukar ni lägga upp det? Börjar ni med det enklaste, eller kanske svåraste? Eller gör ni det i ordning men hoppar över de ni finner svåra? Ge mig alla era tips! Vill undvika tidspressen i slutet som gör att jag slarvar med svaren.
Användarens profilbild
Solisa
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 61
Blev medlem: fre 18 jul, 2014 21:52

Re: I vilken ordning gör ni provet?

Inlägg av Solisa »

Ett tag sedan frågan skrevs ser jag. Men jag har som du svårt med kvantitativa delen, mina bättre delar där är just DTK och NOG. Jag har därför alltid börjat med DTK för där kan jag ta mest poäng, samt har jag bäst fokus i början och är minst stressad vilket minimerar risken för fel, jag går sen till NOG, sedan till XYZ och sist tar jag kvant som är min allra sämsta del, blir det tidsbrist så är det den delen som är "bäst" att jag får chansa på eftersom chansen är störst där att jag ändå svarar fel.

Hoppar dock alltid över de frågor jag är osäker på på xyz och kvant och går tillbaka om jag har tid.

Jag börjar alltså med det jag anser är lättast & det har fungerat bra. Mot slutet blir man mer slarvig som du skriver och då tycker iaf jag det känns bäst att få ev. slarvfel på den delen där jag ända lär få flest fel.

En till bra grej är att när jag kommer till XYZ och kvant som jag tycker är svårt och därav också lättare blir stressad, är det skönt att veta att jag har DTK och nog noggrant gjorda redan, jag får mer "ro" då till att jobba med resterande svårare uppgifter då. :)
Disintegration
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 96
Blev medlem: tor 18 dec, 2014 15:05

Re: I vilken ordning gör ni provet?

Inlägg av Disintegration »

Jag har också gjort tidigare prov i "rätt ordning" från första till sista sidan. i april tänker jag göra tvärtom. Göra de delar jag känner att jag har lättast för först och se till att sätta de poängen. Jag har lättast för XYZ och KVA och gör dem först medan hjärnan är någorlunda pigg.

På verbala delarna så är vissa texter korta och vissa långa. Mest taktiskt borde vara att kolla igenom snabbt och ta de lätta poängen först. Dvs orden och de korta texterna. Det gäller ju då att inte missa någon sida bara :/
Skriv svar