Läkarstudier efter 30

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
Zimmerman33
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: tis 31 dec, 2019 23:19

Läkarstudier efter 30

Inlägg av Zimmerman33 »

Jag påbörjar till kommande termin läkarstudier vid 32 års ålder. Jag har tagit det tuffa (men förhoppningsvis rätta) beslutet att lämna ett säker tillvaro med jobb och istället ta chansen att fullfölja drömmen som är att studera till att bli läkare. En oro dock är att jag inte kommer hinna arbete vid sidan av studierna, saknar CSN-veckor pga tidigare studier och har ett etablerat familjeliv med villa, bil, barn mm.

Finns det fler som varit/är i samma situation, har ni lyckats arbeta vid sidan av studierna, till vilken omfattning, hur har ni finansierat studierna i övrigt? Har ni haft tid för familjen? Hur har ni upplevt att börja studierna vid äldre dar?

Många frågor.
Drcan12
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 3
Blev medlem: ons 08 apr, 2020 0:55

Re: Läkarstudier efter 30

Inlägg av Drcan12 »

Hej och grattis! Själv fyller jag 30 i sommar och kämpar med att förbereda mig för nästa högskoleprov för att förhoppningsvis höja mig så pass mycket att jag kommer in på läkarprogrammet. Kommer endast ha 1års CSN när jag väl börjar studera så jag blir tvungen att hitta något extrajobb.
wishforitnow
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 32
Blev medlem: mån 15 nov, 2010 19:46

Re: Läkarstudier efter 30

Inlägg av wishforitnow »

Hej, jag är själv 34 och har 2 barn, heltidsjobb etc etc och jag kämpar också för att komma in på läkarprogrammet.

Kämpa är det jag kan säga till dig. Njut av resan, oroa dig inte för saker löser sig oftast. Har du en dröm tycker jag du ska följa den. Annars ångrar du dig säkert och kommer ångra dig längre fram i livet.
Skriv svar