Saknar grunder från skolan, kan jag klara hp ändå?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
cina747
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 107
Blev medlem: ons 24 okt, 2018 14:03

Saknar grunder från skolan, kan jag klara hp ändå?

Inlägg av cina747 »

Jag har normalt sett alltid hög motivation och bär på stor envishet, men de senaste veckorna har hoppet verkligen varit på botten.

Min bakgrund är lite strulig, jag gick knappt en enda dag i högstadiet pga sjukdom, spenderade största delen av min högstadietid inlagd på sjukhus. Tillslut fick jag göra ett speciellt prov som mätte min studieförmåga och jag lyckades ta mig in på gymnasiet, även om gymnasiet också var fyllt av sjukhusvistelser så gick jag ändå ut med ok betyg. B i de flesta ämnena men främst E i matte och naturkurserna som alltid varit min svaghet. Mina betyg tar mig inte in på juristprogrammet, ändå var jag stolt över mig själv som lyckats får okej betyg i gymnasiet trots att jag missat 3 års skolgång och många lektioner av gymnasiet.

I våras skrev jag mitt första hp, utan att ha pluggat eller ens riktigt förstått vad hp går ut på. Resultatet landade på 0.55. Jag var hyffsat nöjd över mig själv, men hemma möttes jag av stor besvikelse då mina båda syskon skrev 1.6 sina första prov. Jag blev rekommenderas att satsa på något annat, men nu är det ju jurist jag vill bli. Inget annat.

Jag vet att allt går om man vill, och jag har varit peppad o motiverad fram tills min egna familj började tvivla på mig. Är det möjligt att nå 1.45 trots att jag saknar många "grunder" från skolan?
finnmalmgren
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 27
Blev medlem: tor 21 jun, 2018 15:21
Ort: Stockholm

Re: Saknar grunder från skolan, kan jag klara hp ändå?

Inlägg av finnmalmgren »

Det tror jag verkligen!

Gå igenom matematikböckerna från högstadiet och första året på gymnasiet, läs DN dagligen och de övriga tips som finns här på HPguiden så ska du klara det här galant!

Skrev mitt första prov där jag fick 0,85. I våras skrev jag 1,3 och nu strävar jag framåt till de ännu högre resultaten. Kan jag kan även du! :)
Tuvebeack
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 62
Blev medlem: tis 05 feb, 2019 11:49

Re: Saknar grunder från skolan, kan jag klara hp ändå?

Inlägg av Tuvebeack »

Det tror jag verkligen att du klarar!! Det kanske tar ett par år innan du kommer upp till 1,45 men jag tror allt att du klarar det!

Första gången jag skrev hp fick jag 0,6. Jag hade inte pluggat någonting inför det och brydde mig liksom inte vad jag skulle få för resultat, jag ville bara veta hur allt går till så att jag kunde vara mer beredd nästa gång.
Nu i våras gjorde jag mitt fjärde försök och fick 1,35. Pluggade ca. 2 månader ganska oseriöst.

Mitt mål är 1,75 och jag har redan nu börjat plugga seriöst inför hösten! Man måste nog bara ge det tid och tålamod ;)
hunnrasexti
Stammis
Stammis
Inlägg: 364
Blev medlem: ons 14 maj, 2014 7:02

Re: Saknar grunder från skolan, kan jag klara hp ändå?

Inlägg av hunnrasexti »

Du får lägga din envishet på att skaffa dig grunderna =) skolan är inte det enda stället.
Skriv svar