Tar ni tiden på er själva medans ni gör provet?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
emelielindbeck
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: tis 15 sep, 2020 18:34

Tar ni tiden på er själva medans ni gör provet?

Inlägg av emelielindbeck »

Hej!

Är nyfiken på hur många som klockar er själva när ni gör provet. Har ni med er egna tidtagarur till provdagen eller hur går ni tillväga?
Kan tänka mig att det kan vara en bra strategi så att man har koll på tiden, men bara tanken av att hela tiden se tiden gör mig stressad.
Hur gör alla där ute?
Henkiboo
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: mån 20 aug, 2018 21:46

Re: Tar ni tiden på er själva medans ni gör provet?

Inlägg av Henkiboo »

Jag tar med ett armbandsur. Det tycker jag nog att alla ska göra då klockor inte finns i alla salar, klockorna har också saknat sekundvisare de gånger jag skrivit. Ett tips är att sätta sitt egna armbandsur till 12:00 (då tidtagarur ej är tillåtet är detta nog den bästa alternativet) och sätta igång den när provpasset börjar, då får man en bättre överblick över hur mycket tid som gått än om t.ex ett provpass börjar 10:30. Detta sätt är också bra då provledaren ibland startar provpasset lite före eller efter schemat vilket gör att det blir svårare att hålla koll på tiden med väggklockan.
Tussilago14
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 476
Blev medlem: sön 07 jul, 2019 15:23

Re: Tar ni tiden på er själva medans ni gör provet?

Inlägg av Tussilago14 »

Henkiboo skrev: fre 15 okt, 2021 20:03 Jag tar med ett armbandsur. Det tycker jag nog att alla ska göra då klockor inte finns i alla salar, klockorna har också saknat sekundvisare de gånger jag skrivit. Ett tips är att sätta sitt egna armbandsur till 12:00 (då tidtagarur ej är tillåtet är detta nog den bästa alternativet) och sätta igång den när provpasset börjar, då får man en bättre överblick över hur mycket tid som gått än om t.ex ett provpass börjar 10:30. Detta sätt är också bra då provledaren ibland startar provpasset lite före eller efter schemat vilket gör att det blir svårare att hålla koll på tiden med väggklockan.
Sjukt bra tips! Det var just det som gjorde mig stressad förra gången, glömde bort när provledaren lät oss börja skriva provet och skrev provet ovanligt snabbt då för att hinna med allt
Användarens profilbild
amandalovisa
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 124
Blev medlem: tor 25 jan, 2018 21:14

Re: Tar ni tiden på er själva medans ni gör provet?

Inlägg av amandalovisa »

Jag gör som ovanstående! Men jag sätter faktiskt klockan på 11:05 istället. Även fast det bara tar en fjärdedels extra sekund att räkna bort fem minuter från tiden tills klockan slår 12, så är det tid som är värd mycket då jag ofta har tisbrist. Jag vet bara att är klockan kvart i, har jag en kvart kvar.

Sist när jag skrev prov var det lite delade meningar om var jag fick ha min klocka. Provledaren sa att det var okej att ha klockan på bordet bredvid mig, men senare kom det in en person (som lämnar proven till provledaren) som sa att jag var tvungen att ha den på armen. Hade då lånat en klocka som inte passade mig, så i panik försökte jag justera länkarna 5 minuter innan vi skulle börja.
Så tips, ta med en klocka som passar om du inte får ha den på bänken, haha!
Skriv svar